Collega's aan het woord

Aron - werkvoorbereiding

Bij Aannemersbedrijf Damsteegt streven we er naar om elk project zo goed mogelijk uit te voeren. Aron, onze werkvoorbereider, speelt een cruciale rol in het waarmaken van deze ambitie. Aron begon zijn carrière bij Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, waar hij de opleiding Civiele Techniek volgde en later een Associate Degree in werktuigbouwkunde behaalde. Zijn passie voor constructies en de laagdrempelige cultuur van Damsteegt trokken hem aan, wat resulteerde in een stage die uiteindelijk tot een vaste baan leidde.

Een veelzijdige rol

Aron werkt nu al ruim 1,5 jaar bij Damsteegt. In die tijd heeft hij praktijkervaring opgedaan door buiten mee te lopen, waarna hij naar binnen kwam om zijn functie als werkvoorbereider op te pakken. “Met mijn functie begeleid je eigenlijk het hele project van A tot Z,” legt Aron uit. Zijn taken variëren van het eerste contact met gemeentes en het vertalen van hun eisen en wensen tot een ontwerp, het zorgen voor de benodigde vergunningen en werkplannen tot het inkopen van de materialen en de begeleiding van de uitvoering.

Damsteegt -

Wat ik zo leuk vind aan het werken bij Damsteegt is allereerst de diversiteit. Ik regel allerlei verschillende zaken en begeleid het hele project. Dit maakt elke dag anders en dat zorgt ervoor dat je altijd gemotiveerd blijft

Elke dag anders

De diversiteit in zijn werk houdt Aron gemotiveerd. “Wat ik zo leuk vind aan het werken bij Damsteegt is allereerst de diversiteit. Ik regel allerlei verschillende zaken en begeleid het hele project. Omdat de projecten bij Damsteegt meestal geen hele lange doorlooptijd hebben, heb ik ook vaak verschillende werken. Dit maakt elke dag anders en dat zorgt ervoor dat je altijd gemotiveerd blijft,” vertelt hij. Daarnaast waardeert hij de uitgebreide productietechnieken die Damsteegt in eigen huis heeft, van betonwerken tot gripstrips in planken, en van ontwerpen tot het inmeten en uitzetten.

Collegiale cultuur

Werken bij Damsteegt betekent ook werken in een omgeving met weinig hiërarchische structuren. “Bij Damsteegt werk je samen en is iedereen altijd bereid om je te helpen,” zegt Aron. Deze cultuur zorgt voor een efficiënte werkomgeving waar iedereen elkaar kent en samenwerkt om mooie projecten te realiseren. “Je kan eigenlijk altijd alles aan iemand vragen. De leuke sfeer die er hangt onder de collega’s helpt daarbij natuurlijk enorm,” voegt hij toe.

Project uitdagingen

Uitdagingen zijn er ook, zoals het op één lijn krijgen van alle betrokkenen bij een project. “Soms kan een uitdaging zijn om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Soms wordt er namelijk iets bedacht wat in de praktijk moeilijk uitvoerbaar is of uit ervaring niet de beste oplossing lijkt te zijn. Toch vind ik het dan juist leuk om het gesprek aan te gaan en te zorgen voor het beste resultaat en kwaliteit,” vertelt Aron.

Aron sluit af met een advies voor potentiële nieuwe collega’s: “Als je sollicitant bent, zou ik zeggen kom eens praten onder het genot van een bak koffie. Dan kun je daarbij ook gelijk eens het bedrijf zien en de sfeer proeven. En dan zien we elkaar misschien wel binnenkort!”