Al jaren de partner van

Zeist

Vervanging kasteelbrug

Aannemersbedrijf Damsteegt heeft recent de renovatie van de toegangsbrug en de toegangspoort van de achteringang bij een kasteel in Zeist voltooid. Deze werkzaamheden waren noodzakelijk om zowel de functionele als de esthetische waarde van de brug en toegangspoort te behouden.

De grootste taak bij dit project was het vervangen van de brugconstructie. Bij het ontwerp is aandacht besteed aan het behouden van het oorspronkelijke aanzicht van de brug en poort. De nieuwe constructie is gefundeerd op een robuuste houten onderbouw en het houten brugdek ligt op stalen liggers. Ook de leuningen van de brug zijn in hout uitgevoerd. Deze materiaalkeuze geeft een natuurlijke uitstraling die past bij de historische context van het kasteel.

Om de toegankelijkheid te waarborgen tijdens de werkzaamheden heeft Damsteegt een noodbrug geïnstalleerd. Deze voorziening zorgde ervoor dat hulpdiensten en andere noodzakelijke verkeersstromen ongehinderd het kasteel konden bereiken.

Het resultaat is een mooie brug die een veilige oversteek biedt voor bezoekers en tegelijkertijd past bij de historische locatie.

  poort kasteelbrug zeist
Alle afbeeldingen (5)