Al jaren de partner van

Van advies tot plaatsing

Voetgangersbrug

Damsteegt is dé expert op het gebied van voetgangersbruggen. Op zoek naar een partij die zelf ontwerpen maakt en realiseert? Dan zit u bij ons goed.

Een voetgangersbrug wordt ook wel een loopbrug genoemd. Deze brug wordt toegepast wanneer er onder de gebruikers voetgangers vallen, maar licht (fiets)verkeer kan hier ook geschikt voor zijn. Sporadisch kan een incidenteel voertuig gebruik maken van de brug.

Wij helpen u graag verder bij de realisatie van de perfecte brug(gen) voor uw project.

Damsteegt verbindt

Een voetgangersbrug die past bij de situatie

Bruggen voor voetgangers zijn verkrijgbaar in vele soorten vormen en kunnen gemaakt worden van diverse materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een houten voetgangersbrug.

Damsteegt heeft jarenlange ervaring en kan u daarom voorzien van goed advies. Zo staat er binnenkort een brug die voldoet aan de vereisten en past bij de situatie.

Constructie voetgangersbrug

De constructie van een standaard voetgangersbrug bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Fundering
  • Brugliggers
  • Brugdek
  • Brugleuning
  • Eventuele stootplaten

Onze experts geven advies over welke materialen het best gebruikt kunnen worden voor de constructie van de brug.

Voetgangersbrug Voetgangersbrug - Project

Keuze uit vele soorten materialen

Wij zijn als Damsteegt geheel materiaal onafhankelijk. Wij kijken puur naar wat de meest geschikte materiaalsoort is voor uw bruggen. Zo hebben wij de volgende materialen in ons assortiment: Beton, composiet, hout en staal.

Er zal per onderdeel van de brug bepaald worden welk materiaal het beste tot zijn recht komt en zijn functie zal vervullen. Wij geven vrijblijvend advies zodat er uiteindelijk een brug staat die gemaakt is van het juiste materiaal. Dat past bij zowel de gebruikers als de omgeving.

Vormgeving

Design speelt ook een rol bij een voetgangersbrug. De een vindt dit belangrijker dan de ander. Toch willen wij altijd dat de brug past bij de omgeving. Daarnaast kan een brug met een mooi en uniek design ook extra uitstraling geven aan de plek waar het staat.

Voorkeur voor een strakke of juist landelijke voetgangersbrug? Damsteegt ontwerpt een brug die exact aansluit op de wensen en behoeften. Wij zijn niet van de standaard oplossingen en gaan voor maatwerk!