Al jaren de partner van

Passend bij de omgeving

Doordachte realisatie van vaste vlonders

Belangrijke aspecten bij de realisatie van een vaste vlonder zijn de gebruikers en de omgeving. Hierop stemmen wij ons ontwerp ook geheel af. Daarnaast nemen we natuurlijk uw wensen mee in de realisatie.

Door de vaste vlonder af te stemmen op zijn omgeving past de vlonder altijd in het geheel. Naast de vormgeving leggen wij ook de focus op het gebruikersgemak. Bij Damsteegt kunt u terecht voor het gehele traject, van ontwerp tot plaatsing. We horen graag over uw ideeën en wensen.

Materiaal onafhankelijk

Vaste vlonders samenstellen

Door eigen productie van hout, beton, staal en composiet is Damsteegt geheel materiaal onafhankelijk. Wij zijn ervan overtuigd dat bij elk vraagstuk een unieke oplossing past. Daarom kijken wij geheel neutraal naar de materiaalkeuze voor uw vaste vlonder. Damsteegt gaat voor het best mogelijke resultaat.

Is de keuze gevallen op een houten vlonder? Dan is het belangrijk om te kijken naar de veiligheid. Hout kan namelijk bij diverse weersomstandigheden erg glad worden. Om ongelukken te voorkomen passen wij gripstrippen toe. Hierdoor kan er ondanks het weer altijd veilig gebruik worden gemaakt van de vaste vlonder.

Vaste vlonders Vaste vlonder - Project

Jarenlange ervaring

Damsteegt zit al ruim 30 jaar in het vak. Hierdoor hebben wij veel ervaring opgedaan en zullen wij voor uw vraagstuk altijd een ideale oplossing vinden.

Wij gaan met passie aan de slag om voor u een vaste vlonder te realiseren. Tijdens het proces houden we u goed op de hoogte. Uit ervaring weten wij dat heldere communicatie leidt tot de beste adviezen en resultaten. Hiermee zorgen we dat uw vlonder naar wens is , zo gaat de vlonder langer mee.

Wij hebben al vele projecten mogen uitvoeren voor aannemers, projectontwikkelaars, de rijksoverheid, provincies, gemeenten en recreatie- en waterschappen. Wij worden ook graag uw partner voor de realisatie van de vaste vlonder. Bekijk ook welke vlonders en steigers wij nog meer realiseren.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een steiger en een vlonder?

Steigers en vlonders hebben behoorlijk veel overeenkomsten. De onderconstructie bestaat uit palen en gordingen. Deze zorgen ervoor dat er een draagconstructie ontstaat. De constructie wordt voorzien van dekplanken. We noemen het automatisch een steiger wanneer de staanders van een vlonder rechtstreeks in contact staan met het water. Het geheel krijgt dan een aan water gerelateerde functie. Steigers zijn over het algemeen smalle, boven het water aangebrachte of drijvende constructies die toegang verlenen tot vaartuigen in het water.

In welk materiaal worden steigers en vlonders uitgevoerd?

Beide constructies kunnen volledig uit hout of staal worden vervaardigd. Vaak is er sprake van een combinatie van deze twee. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid wordt er veelvuldig gekozen voor een stalen onderbouw met stalen buispalen. Het dek wordt meestal uitgevoerd in hout en vervolgens voorzien van gripstrips. Door deze gripstrips te gebruiken blijft de natuurlijke uitstraling van het hout behouden. Wel zorgen deze ervoor dat het hout permanent stroef is, onder alle weersomstandigheden. Dat is wel zo veilig.

Welk formaat steigers en vlonders kunnen er worden vervaardigd?

Dit is heel uiteenlopend. Zo realiseerden we een kleine vissteiger of -vlonder op een recreatieplas, maar ook een steigerconstructie waar 30 woonboten kunnen aanmeren. Een voorbeeld van dit laatste is project Schoonschip in Amsterdam. De drijvende woningen in samenwerking met Zederik Bouw zijn doorgaans ook voorzien van steigers en vlonders van behoorlijke afmetingen.