Al jaren de partner van

Op maat gemaakte oplossingen

Damsteegt realiseert drijvende vlonders

Op zoek naar een partij voor de realisatie van een drijvende vlonder? Damsteegt gaat graag voor u aan de slag. Eerst bespreken we samen uw wensen en werken dit uit in een voorstel. De drijvende vlonder wordt vervolgens geheel op maat gemaakt. Drijvend bouwen zit tenslotte in ons bloed.

Damsteegt neemt het gehele traject voor u uit handen. Naar aanleiding van uw wensen gaan onze engineers aan de slag met het ontwerp en de constructieve uitwerking van de drijvende vlonder. Vervolgens gaan we over op de productie en realisatie. We houden u tijdens het gehele traject goed op de hoogte. Uit ervaring weten wij dat duidelijke en transparante communicatie leidt tot de mooiste projecten en resultaten.

Afgestemd op de omgeving

Onze drijvende vlonders

Een drijvende vlonder is het perfecte middel om extra buitenruimte te creëren, bijvoorbeeld bij uw woning of restaurant. Wij realiseren vlonders die afgestemd zijn op de omgeving, hierdoor past de vlonder altijd in het geheel. Naast de vormgeving zorgen wij er natuurlijk voor dat de drijvende vlonder (ook wel een drijvend terras genoemd) ook praktisch te gebruiken is.

Prefab drijvende vlonder

Onze vlonders worden zoveel mogelijk prefab geproduceerd. Zowel de drijflichamen als de opbouw. Met deze methode besparen we tijd op locatie waardoor er minder overlast is voor de omgeving.

drijvende vlonders

Drijflichamen

Drijvende vlonders halen het drijfvermogen uit zogenaamde drijflichamen. Deze kunnen gemaakt worden door ons van beton, composiet of staal. De drijflichamen komen onder de constructie van de vlonder. De grootte/ diepte van het drijflichaam hangt af van de gewenste afmetingen van de vlonder.

Onze materialen

De dekplanken van de drijvende vlonder kunnen van hout of composiet gemaakt worden. Als er voor houten dekplanken gekozen wordt dan zorgen we ervoor dat de vlonder bij elke weersomstandigheid veilig te gebruiken is. Als het regent of sneeuwt zal het hout glad worden. Wij gaan deze gladheid tegen door gripstrippen op het hout toe te passen. Hierdoor wordt het hout permanent stroef gehouden.

Damsteegt is geheel materiaal onafhankelijk. Dit komt doordat wij zelf hout, beton, staal en composiet produceren. Zo kunnen wij altijd de beste oplossing voor u vinden. Iedere steiger of vlonder vraagt om een andere samenstelling en vormgeving.

Lijkt Damsteegt de ideale partij voor de realisatie van uw drijvende vlonder? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een steiger en een vlonder?

Steigers en vlonders hebben behoorlijk veel overeenkomsten. De onderconstructie bestaat uit palen en gordingen. Deze zorgen er voor dat er een draagconstructie ontstaat. De constructie wordt voorzien van dekplanken. We noemen het automatisch een steiger wanneer de staanders van een vlonder rechtstreeks in contact staan met het water. Het geheel krijgt dan een aan water gerelateerde functie. Steigers zijn over het algemeen smalle, boven het water aangebrachte of drijvende constructies die toegang verlenen tot vaartuigen in het water.

In welk materiaal worden steigers en vlonders uitgevoerd?

Beide constructies kunnen volledig uit hout of staal worden vervaardigd. Vaak is er sprake van een combinatie van deze twee. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid wordt er veelvuldig gekozen voor een stalen onderbouw met stalen buispalen. Het dek wordt meestal uitgevoerd in hout en vervolgens voorzien van gripstrips. Door deze gripstrips te gebruiken blijft de natuurlijke uitstraling van het hout behouden. Wel zorgen deze ervoor dat het hout permanent stroef is, onder alle weersomstandigheden. Dat is wel zo veilig.

Welk formaat steigers en vlonders kunnen er worden vervaardigd?

Dit is heel uiteenlopend. Zo realiseerden we een kleine vissteiger of -vlonder op een recreatieplas, maar ook een steigerconstructie waar 30 woonboten kunnen aanmeren. Een voorbeeld van dit laatste is project Schoonschip in Amsterdam. De drijvende woningen in samenwerking met Zederik Bouw zijn doorgaans ook voorzien van steigers en vlonders van behoorlijke afmetingen.