Damsteegt waterwerken -  Verkeersbrug hout - Header

Verkeersbrug hout

Al jaren de partner van

Natuurlijk materiaal

Houten verkeersbruggen

Denkt u bij een houten brug al snel aan een fiets- voetgangersbrug? Dan bent u niet de enige. Toch is het ook goed mogelijk om een verkeersbrug van hout te maken. Hout is een natuurlijk materiaal en gaat mooi op in de omgeving. Een houten verkeersbrug creëert een rustige en natuurlijke uitstraling. Kostentechnisch is hout ook interessant. Ook voor een toegangsbrug naar een woning is hout een goede optie. Het nadeel van hout is dat de levensduur korter is dan bij andere materialen zoals beton, staal en composiet.

De ontwerpers en constructeurs van Damsteegt denken mee over hoe de houten verkeersbrug samengesteld dient te worden, zodat deze zijn functie perfect vervuld. Na de engineering gaan we over op productie en realisatie.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Uitgebreide mogelijkheden

Realisatie van de perfecte brug

Bij Damsteegt kunt u terecht voor het hele project, van ontwerp tot realisatie en onderhoud. Onze engineers zorgen ervoor dat uw houten brug sterk genoeg is voor het verkeer. Daarna gaat de houten brug in productie. Onze eigen gespecialiseerde medewerkers gaan voor u aan de slag in onze eigen productiehal. Daarna wordt de brug door ons op locatie geplaatst en gemonteerd. Indien gewenst kunt u ons ook inschakelen voor het onderhoud van de houten verkeersburg.

Van klassiek tot modern

Naast de functionele zaken helpen wij u ook verder met de vormgeving van de brug. Klassiek, modern, strak of landelijk. Een houten brug heeft vele mogelijkheden. Nog niet zeker wat het best past bij de locatie van de brug? Geen zorgen, onze ontwerpers kijken ernaar uit om een passend en uniek design te ontwerpen. We zullen u volledig bij het ontwerpproces betrekken.

 Pinkeveerse brug

Wij kiezen voor duurzaamheid, u ook?

Wij zijn zeker geen wetenschappers maar zien wel dat de wereld om ons heen verandert. Vraag naar grondstoffen stijgt terwijl de voorraad steeds verder afneemt. Daarom ontwerpen wij anders en (her)gebruiken we (delen van) producten en afval als nieuwe grondstof. In het kort; minimaal gebruik, maximaal hergebruik.

Bekijk hier wat wij allemaal doen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Heeft u vragen betreft dit onderwerp of over andere zaken rondom houten verkeersbruggen? Onze experts staan u graag te woord.