Al jaren de partner van

Natuurlijk materiaal

Houten verkeersbruggen

Denkt u bij een houten brug ook al snel aan een fiets- of voetgangersbrug? Dan bent u zeker niet de enige. Toch is het ook mogelijk om een verkeersbrug uit hout te maken.

Doordat hout een natuurlijk materiaal is, zal een houten verkeersbrug mooi opgaan in de omgeving. Het creëert een rustig geheel op de desbetreffende locatie.

De ontwerpers en constructeurs van Damsteegt denken mee over hoe de houten verkeersbrug samengesteld dient te worden, zodat deze zijn functie perfect vervuld. Na de engineering gaan we over op productie en realisatie.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Uitgebreide mogelijkheden

Realisatie van de perfecte brug

Wij zijn compleet materiaal onafhankelijk. We kijken welke materialen het best passen bij uw vraagstuk en maken hieruit onze keuzes. Wij hebben onze eigen productie van staal, beton, composiet en hout.

In onze vijf moderne bedrijfshallen passen wij diverse materialen en combinaties hiervan toe. Wij adviseren u graag over de beste materiaalkeuze voor uw houten verkeersbrug.

Van klassiek tot modern

Naast de functionele zaken helpen wij u ook verder met de vormgeving van de brug. Klassiek, modern, strak of landelijk. Bij Damsteegt zijn alle gewenste stijlen mogelijk. Nog niet zeker wat het best past bij de locatie van de brug? Geen zorgen, onze ontwerpers kijken ernaar uit om een passend en uniek design te ontwerpen. We zullen u volledig bij het ontwerpproces betrekken.

 Pinkeveerse brug

Wij kiezen voor duurzaamheid, u ook?

Wij zijn zeker geen wetenschappers maar zien wel dat de wereld om ons heen verandert. Vraag naar grondstoffen stijgt terwijl de voorraad steeds verder afneemt. Daarom ontwerpen wij anders en (her)gebruiken we (delen van) producten en afval als nieuwe grondstof. In het kort; minimaal gebruik, maximaal hergebruik.

Bekijk hier wat wij allemaal doen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Heeft u vragen betreft dit onderwerp of over andere zaken rondom houten verkeersbruggen? Onze experts staan u graag te woord.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om verkeersbruggen veilig en betrouwbaar te houden?


Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een verkeersbrug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. 
In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.