Al jaren de partner van

Sterk en onderhoudsarm

Verkeersbrug uit beton

Waarom er vaak wordt gekozen voor betonnen verkeersbruggen? Door de enorme draagkracht van het materiaal. Wanneer ‘zwaar’ verkeer, zoals vrachtwagens, gebruik maken van de brug is het van groot belang dat deze sterk opgebouwd is. Zo is een robuuste verkeersbrug van beton zeer veilig in gebruik.

De vakkundige specialisten van Damsteegt zullen uitgebreid met u meedenken over de oplossing voor uw civiele vraagstuk. Onze eigen engineersafdeling, met constructeurs en ontwerpers, gaan vervolgens aan de slag om een passende en veilige betonnen verkeersbrug te realiseren.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Prefab en op locatie gestort

Onze mogelijkheden

Damsteegt is specialist in het ontwerpen, produceren en plaatsen van betonnen verkeersbruggen. Zo kan er gekozen worden voor een prefab of een op locatie gestorte betonnen brug. Voor de vele mogelijkheden voor de afwerking van een betonnen verkeersbrug verwijzen we je graag naar de pagina betonnen brug. Damsteegt kijkt nauwkeurig naar de wensen en omgeving, zo voorzien we u van de best passende oplossing.

Onderhoud en inspectie

Gekozen voor Damsteegt? Dan zullen wij u compleet ontzorgen. Dit maken we waar door, naast de volledige realisatie van de betonnen brug, een meerjarig onderhoudsplan aan te bieden. Dit houdt in dat we de brug op vooraf bepaalde momenten komen reinigen, inspecteren en onderhouden. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij bruggen en daarom zorgen onze specialisten dat belangrijke onderdelen op tijd worden vervangen of onderhouden.

Tijdens de gebruiksfase en het onderhoud kan de staat van de brug continu gemonitord worden.

 Verkeersbrug beton - Project

Dé partij voor uw civiele vraagstuk

Waarom klanten kiezen voor Damsteegt:

  • Eigen ontwerp en productie
  • Vakkundig personeel
  • Duurzaam en circulair
  • Wendbaar

Damsteegt bestaat al 30 jaar. In die tijd hebben wij al vele betonnen verkeersbruggen mogen realiseren. Onze specialisten weten hierdoor exact wat er komt kijken bij de realisatie van bruggen en welke oplossing het meest geschikt is voor uw situatie. Door de passie voor ons werk kijken we er naar uit om ook voor u tot een innovatieve oplossing te komen.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om verkeersbruggen veilig en betrouwbaar te houden?


Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een verkeersbrug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. 
In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.