Damsteegt waterwerken -  Verkeersbrug - Header

Verkeersbrug

Veilig en betrouwbaar

Expert in verkeersbruggen

Damsteegt is uw partner in verkeersbruggen. Van ophaal- tot vakwerkbruggen. Wij ontwerpen, realiseren en plaatsen kleine en grote verkeersbruggen voor verschillende opdrachtgevers. Met 30 jaar ervaring en 400 projecten per jaar kunnen wij ons expert noemen op het gebied van civieltechnische oplossingen.

Wij ontwerpen en produceren de volgende verkeersbruggen:

Er is altijd een passende oplossing voor uw vraagstuk. Damsteegt gaat graag aan de slag met de realisatie van de desbetreffende verkeersbrug.

Passend bij gebruiker en omgeving

Wat is een verkeersbrug

Onder een verkeersbrug verstaan wij een brug waar gemotoriseerd verkeer over heen rijdt. Het kan ook een combinatie van fiets/ voetgangers en gemotoriseerd verkeer zijn. Bij gecombineerde bruggen wordt vaak een verhoogd voetpad aangebracht.

Onze typen verkeersbruggen

Door onze ervaring weten wij exact hoe een verkeersbrug, in diverse situaties, het best kan worden vormgegeven. Belangrijkste punten waarmee rekening wordt gehouden tijdens realisatie zijn de gebruiker, de omgeving en de bereikbaarheid. Vanzelfsprekend volgen wij de Eurocodes voor de verkeersklasse en gevolgklasse.

Prefab verkeersbrug

Onze verkeersbruggen worden prefab geproduceerd in Meerkerk. Door deze productiemethode is de uitvoeringsduur op locatie kort. De oude brug laten we zo lang mogelijk liggen, terwijl de nieuwe brug geproduceerd wordt. Op deze manier wordt de hinder voor zowel omwonenden als gebruikers geminimaliseerd en is de brug zo kort mogelijk buiten gebruik.

Verkeersbrug Verkeersbrug - Project

Materialisatie verkeersbrug

Een verkeersbrug is een beeldbepalend element voor bijvoorbeeld een woonwijk. Wij maken verkeersbruggen van beton, staal en composiet of een combinatie van deze materialen. De meest voorkomende combinatie voor een verkeersbrug is een betonbrug met stalen leuning.

Wij kijken graag met u mee welk materiaal het beste past bij uw vraagstuk. Door onze moderne productiefaciliteiten voor staal, beton, composiet en hout is ons advies onafhankelijk. Met ons ruime assortiment en de vele mogelijkheden is er altijd wel een optie die perfect aansluit op uw wensen

Onderhoudsplan

Door het aanbieden van onderhoudsplannen ontzorgen wij u geheel. We zullen op de vastgestelde momenten de verkeersbrug inspecteren en waar nodig onderdelen vervangen. Met Damsteegt bent u verzekerd van veilige en betrouwbare bruggen.

Damsteegt: Doelgericht en wendbaar

Wij zijn ervan overtuigd dat kwaliteit, continuïteit, flexibiliteit en tevredenheid de basis vormen voor een goede samenwerking. Wij dragen deze zaken dan ook hoog in het vaandel en helpen elke opdrachtgever de gewenste oplossing te vinden. Dit doen we onder andere voor de rijksoverheid, provincies, gemeenten, recreatie- en waterschappen, aannemers en projectontwikkelaars. Betrek ons vroegtijdig bij uw vraagstuk, zo kunnen wij het best tot ons recht komen bij de realisatie van de nieuwe brug.