Veilig en betrouwbaar

Expert in verkeersbruggen

Damsteegt is uw partner in verkeersbruggen. Van ophaal- tot vakwerkbruggen, met ruim 30 jaar ervaring zijn we dé specialist voor u. Wij ontwerpen, realiseren en plaatsen kleine en grote verkeersbruggen voor onze opdrachtgevers.

Door het aanbieden van onderhoudsplannen ontzorgen wij u geheel. We zullen op de vastgestelde momenten de verkeersbrug inspecteren en waar nodig onderdelen vervangen. Met Damsteegt bent u verzekerd van veilige en betrouwbare bruggen.

Passend bij gebruiker en omgeving

Onze typen verkeersbruggen

Damsteegt realiseert elk jaar meer dan 400 projecten. Zo kunnen wij ons de expert noemen op het gebied van civieltechnische oplossingen. Vandaag de dag weten wij exact hoe een verkeersbrug, in diverse situaties, het best kan worden vormgegeven. Belangrijkste punten waarmee rekening wordt gehouden tijdens realisatie zijn de gebruiker en de omgeving.

Wij ontwerpen en produceren de volgende verkeersbruggen:

Wij hebben altijd een passende oplossing voor uw vraagstuk. Damsteegt gaat graag aan de slag met de realisatie van de desbetreffende verkeersbrug.

Verkeersbrug Verkeersbrug - Project

Onafhankelijk in materiaalgebruik

Wij maken onder andere betonnen, stalen en composiet verkeersbruggen. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor beton in combinatie met een stalen leuning. Als Damsteegt zijn we compleet materiaal onafhankelijk. We kijken welke materialen het best passen bij uw vraagstuk en maken hieruit onze keuzes. Wij hebben onze eigen productie van staal, beton, composiet en hout.

Door een ruim assortiment aan te bieden is er altijd een materiaal dat perfect aansluit op de gewenste brug. In onze vijf moderne bedrijfshallen passen wij diverse materialen en combinaties hiervan toe. Wij adviseren u graag over de beste keuzes voor de gewenste verkeersbrug.

Damsteegt: Doelgericht en wendbaar

Wij zijn ervan overtuigd dat kwaliteit, continuïteit, flexibiliteit en tevredenheid de basis vormen voor een goede samenwerking. Wij dragen deze zaken dan ook hoog in het vaandel en helpen elke opdrachtgever de gewenste oplossing te vinden. Dit doen we onder andere voor de rijksoverheid, provincies, gemeenten, recreatie- en waterschappen, aannemers en projectontwikkelaars. Betrek ons vroegtijdig bij uw vraagstuk, zo kunnen wij het best tot ons recht komen bij de realisatie van de nieuwe brug.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?


Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. 
In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.