Damsteegt waterwerken -

Vakwerkbrug

Al jaren de partner van

Voor over sporen, wegen en water

Toepassingen van onze vakwerkbrug

Een vakwerkbrug behoort tot de categorie vaste bruggen. Ze kunnen zowel over water als over wegen en sporen toegepast worden. Deze brug is vaak te herkennen aan de liggers die vormvaste driehoekige vormen maken. Hieraan is de stevigheid van de brug te danken.

Bij middelgrote overspanningen is dit type brug, met zijn kenmerkende driehoekige delen, veelal de ideale oplossing. De leuning van een vakwerkbrug werkt constructief mee. Zo kan een langere overspanning bereikt worden. Een ander voordeel is het gewicht, een vakwerkbrug is lichter dan een liggerbrug.

Damsteegt heeft over de jaren al vele vakwerkbruggen mogen realiseren. Wij doen dit voor zowel publieke opdrachtgevers als projectontwikkelaars. Onze specialisten kijken ernaar uit om ook met u mee te denken over de beste oplossing voor uw civieltechnische vraagstuk.

Uw volledige partner

Van ontwerp tot plaatsing

Onze ontwerpers en engineers gaan graag aan de slag met de realisatie van uw vakwerkbrug. Damsteegt heeft een eigen productie van staal, beton, composiet en hout. Zo stellen wij als materiaal onafhankelijke partij een functionele en mooi vormgegeven brug samen.

Wij zijn uw partner van ontwerp tot productie en plaatsing. Doordat we de keten volledig beheersen en zo efficiënt mogelijk hebben ingericht kunnen we onze opdrachtgevers scherpe prijzen aanbieden. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vakwerkbrug

Voorkom gebreken door onderhoud

Nadat wij het project hebben gerealiseerd gaan we ook graag aan de slag met het nodige onderhoud aan uw brug. We stellen hiervoor een onderhoudsplan op. Zo controleren wij de status van de brug periodiek. Is er een onderdeel aan vervang toe? Wij regelen dit direct.

Zo voorkomen wij gebreken en garanderen we dat de brug op elk moment veilig kan worden gebruikt.

Samenstelling van de vakwerkbrug

Het brugdek en de leuning van de vakwerkbrug worden voornamelijk gemaakt uit staal. Onze engineersafdeling kijkt welke materialen het best passend zijn voor de gebruiker en de omgeving waar de brug komt te staan.

Lijkt een vakwerkbrug het antwoord op uw civieltechnische vraagstuk? Wij gaan graag aan de slag met de realisatie.