Al jaren de partner van

Damsteegt verbindt water en land

Realisatie van vaste steigers

Damsteegt realiseert vaste steigers op maat. Dit varieert van kleine vissteigers op een recreatieplas tot steiger constructies waar meerdere woonboten, watervilla’s of vaartuigen kunnen aanmeren.

Vanuit duurzaamheidsoogpunt wordt er bij steigers vaak gekozen voor een stalen onderbouw. Het dek wordt uitgevoerd in hout of composiet, voorzien van gripstrips. Zo blijft de steiger ongeacht de weersomstandigheden veilig te gebruiken.

Wij helpen u graag verder met de realisatie van vaste steigers. Samen komen we tot de beste oplossing voor uw civieltechnische vraagstuk.

Kwalitatief hoogwaardige materialen

Een passende vaste steiger voor uw locatie

Elke steiger of vlonder vraagt om een andere samenstelling. Iedere locatie en ieder doel is namelijk weer anders. Onze engineersafdeling bepaalt hoe de steiger het best samengesteld kan worden zodat het zijn functie optimaal vervuld.

Damsteegt is de partij van ontwerp tot realisatie en plaatsing. We denken graag mee en helpen u bij het maken van keuzes. We houden u tijdens het realisatieproces goed op de hoogte. Wij zijn ervan overtuigd dat een goede samenwerking en open communicatie leidt tot het beste resultaat. Als u tevreden bent zijn wij het ook.

Vaste steiger

Verschillend materiaalgebruik

Dagelijks passen wij allerlei materialen toe in onze bedrijfshallen. Wij kiezen de beste opties voor uw vraagstuk en zijn hierin compleet onafhankelijk.

Voor een vaste steiger kan er worden gekozen voor diverse materialen, echter zijn stalen steigers en houten steigers de meest voorkomende keuzes. Wij bepalen samen met u de materialen en passen deze toe in de bouw van uw steiger.

Prefab steigers

Wij prefabriceren steigers in onze productiehallen. De steigerelementen komen in een geheel aan op locatie, waar deze bevestigd worden. Dit scheelt veel tijd en overlast op locatie.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een steiger en een vlonder?

Steigers en vlonders hebben behoorlijk veel overeenkomsten. De onderconstructie bestaat uit palen en gordingen. Deze zorgen ervoor dat er een draagconstructie ontstaat. De constructie wordt voorzien van dekplanken. We noemen het automatisch een steiger wanneer de staanders van een vlonder rechtstreeks in contact staan met het water. Het geheel krijgt dan een aan water gerelateerde functie. Steigers zijn over het algemeen smalle, boven het water aangebrachte of drijvende constructies die toegang verlenen tot vaartuigen in het water.

In welk materiaal worden steigers en vlonders uitgevoerd?

Beide constructies kunnen volledig uit hout of staal worden vervaardigd. Vaak is er sprake van een combinatie van deze twee. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid wordt er veelvuldig gekozen voor een stalen onderbouw met stalen buispalen. Het dek wordt meestal uitgevoerd in hout en vervolgens voorzien van gripstrips. Door deze gripstrips te gebruiken blijft de natuurlijke uitstraling van het hout behouden. Wel zorgen deze ervoor dat het hout permanent stroef is, onder alle weersomstandigheden. Dat is wel zo veilig.

Welk formaat steigers en vlonders kunnen er worden vervaardigd?

Dit is heel uiteenlopend. Zo realiseerden we een kleine vissteiger of -vlonder op een recreatieplas, maar ook een steigerconstructie waar 30 woonboten kunnen aanmeren. Een voorbeeld van dit laatste is project Schoonschip in Amsterdam. De drijvende woningen in samenwerking met Zederik Bouw zijn doorgaans ook voorzien van steigers en vlonders van behoorlijke afmetingen.