Al jaren de partner van

Rotterdam

Floating Office (FOR)

Voor het project Floating Office in Rotterdam voert Damsteegt verschillende werkzaamheden uit. De uit te voeren werkzaamheden bestaan uit:

  • Het realiseren van 1.460 vierkante meter terras
  • Het realiseren van een ‘zwevende’ trap
  • Het realiseren van een drijvende brug

Terrasvlonders

Rondom het gehele Floating Office heeft Damsteegt terrasvlonders gerealiseerd, waardoor men makkelijk om het gebouw heen kan lopen en van het water kan genieten. De terrasvlonders zijn gemaakt van Azobe liggers en Billinga houten dekplanken. De Billinga houten dekplanken van het terras vormen een mooi geheel met de gevelbekleding.

Zwevende trap

De zwevende trap loopt van de terrasvlonder naar het water. Door middel van een stalen frame is de trap bevestigd aan de terrasvlonder. De trap is niet gefundeerd in het water, maar zweeft als het ware boven het water. Het ontwerp van de trap is zo bedacht dat het gebruikt kan worden als trap en als bank. Net als de rest van het Floating Office is de trap bekleed met Billinga hout.

Drijvende brug

Tussen de kade en het Floating Office ligt een drijvend park. Om het drijvende park met het Floating Office te verbinden dient een drijvende brug gerealiseerd te worden. Het uiterlijk van de brug ziet er ‘simpel’ uit, maar niets is minder waar. Zowel de Floating Office als het drijvende park schommelen verticaal en horizontaal door de ligging op het water, echter bewegen ze niet op dezelfde manier. De brug moet de beweging van beide drijvende objecten op kunnen vangen.

  terras floating office rotterdam
  trap floating office rotterdam
  floating office rotterdam
Alle afbeeldingen (6)

Over Floating Office Rotterdam

Floating Office, ook wel FOR genoemd, is een drijvend kantoor in Rotterdam Rijnhaven. Bij de bouw van het kantoor is gelet op duurzaamheid, energiebesparing en milieu. In dit bijzondere kantoor met aangrenzend drijvend park en zelfs een drijvend zwembad komt onder andere het VN klimaatcentrum te zitten. Meer informatie over de FOR

Kennismaken