Al jaren de partner van

Damsteegt biedt de oplossing

Toepassingen van een drijvende steiger

Damsteegt heeft al vele steigers en vlonders mogen realiseren voor opdrachtgevers. Zo ook drijvende steigers. Wij gaan graag voor u op zoek naar de beste oplossing voor uw vraagstuk.

Damsteegt realiseert op maat gemaakte drijvende steigers voor allerlei doeleinden. Deze zijn leverbaar in diverse maten en soorten. Onze ontwerpers gaan graag aan de slag om een ontwerp samen te stellen die aansluit op uw wensen en de omgeving. We geven u graag uitgebreide informatie over alle drijvers.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt past ervaring toe

Realisatie van de ideale steiger

Van advies tot realisatie en plaatsing. Voor het gehele project kunt u bij Damsteegt terecht.

Door goed te kijken naar de gebruiker en omgeving stellen wij een drijvende steiger samen die zowel functioneel is als mooi voor het oog. Wij hebben een eigen engineersafdeling, met ontwerpers en constructeurs, die graag samen met u de opties bespreken. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat door een goede samenwerking en communicatie de beste oplossingen worden gevonden en gerealiseerd.

Drijvende steigers Drijvende steigers - Project

Materiaal onafhankelijk

Damsteegt is geheel materiaal onafhankelijk. Wij hebben namelijk een eigen productie van staal, composiet, hout en beton. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat wij ook echt het best passende materiaal gebruiken voor uw vraagstuk.

Onze experts adviseren u over de mogelijkheden en samen met u maken we de uiteindelijke keuze. Damsteegt wordt graag uw partij voor de realisatie van drijvende steigers.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een steiger en een vlonder?

Steigers en vlonders hebben behoorlijk veel overeenkomsten. De onderconstructie bestaat uit palen en gordingen. Deze zorgen ervoor dat er een draagconstructie ontstaat. De constructie wordt voorzien van dekplanken. We noemen het automatisch een steiger wanneer de staanders van een vlonder rechtstreeks in contact staan met het water. Het geheel krijgt dan een aan water gerelateerde functie. Steigers zijn over het algemeen smalle, boven het water aangebrachte of drijvende constructies die toegang verlenen tot vaartuigen in het water.

In welk materiaal worden steigers en vlonders uitgevoerd?

Beide constructies kunnen volledig uit hout of staal worden vervaardigd. Vaak is er sprake van een combinatie van deze twee. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid wordt er veelvuldig gekozen voor een stalen onderbouw met stalen buispalen. Het dek wordt meestal uitgevoerd in hout en vervolgens voorzien van gripstrips. Door deze gripstrips te gebruiken blijft de natuurlijke uitstraling van het hout behouden. Wel zorgen deze ervoor dat het hout permanent stroef is, onder alle weersomstandigheden. Dat is wel zo veilig.

Welk formaat steigers en vlonders kunnen er worden vervaardigd?

Dit is heel uiteenlopend. Zo realiseerden we een kleine vissteiger of -vlonder op een recreatieplas, maar ook een steigerconstructie waar 30 woonboten kunnen aanmeren. Een voorbeeld van dit laatste is project Schoonschip in Amsterdam. De drijvende woningen in samenwerking met Zederik Bouw zijn doorgaans ook voorzien van steigers en vlonders van behoorlijke afmetingen.