Al jaren de partner van

Eigen ontwerp en realisatie

Onze steigers

Bij Aannemersbedrijf Damsteegt ontwerpen en realiseren we duurzame steigers, vlonders, vlonderpaden en (jacht)havens op maat. Op het gebied van steigers en vlonders kunt u kiezen uit de volgende 4 opties:

Door onze jarenlange ervaring staan wij garant voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. De onderhoudsbehoefte is daardoor minimaal. Wij stellen op basis van de omgeving de steiger of vlonder samen, zodat deze zowel functioneel als mooi vormgegeven is. Aannemersbedrijf Damsteegt zorgt voor het complete plaatje.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt past ervaring toe

De best passende oplossing

Een steiger of vlonder kan allerlei bestemmingen hebben. Bijvoorbeeld een steiger voor het aanleggen van een boot, steigers in een park of een houten vlonder in de achtertuin. Er zijn talloze mogelijkheden en voor iedere soort is er een andere aanpak nodig. Een kleine vlonder in uw achtertuin vraagt om een andere samenstelling dan een aanlegsteiger in een haven.

Wij gaan samen met u in gesprek over het doel en de functie van de steiger of vlonder. Zo komen we tot een passend ontwerp. We zijn benieuwd naar uw ideeën en gaan graag aan de slag met de realisatie.

Steigers

Uw volledige partner

Voor de gehele realisatie van een vlonder of steiger kunt u bij Damsteegt terecht. Wij geven u graag advies, maken een ontwerp, bespreken de mogelijkheden en realiseren uiteindelijk wat we met u hebben afgesproken. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Voor dat u het weet staat er een steiger of vlonder die past bij zijn omgeving en gebruiksklaar is!

Verschillende materialen

Wij hebben een eigen productie van de volgende materialen; hout, staal, composiet en beton. Hierdoor zijn we compleet materiaal onafhankelijk en kunnen we de beste opties kiezen voor uw vraagstuk.

Met Damsteegt kiest u voor maatwerk. Wij krijgen energie van elk succesvol project dat wij mogen opleveren. Onze experts kijken ernaar uit om voor u aan de slag te gaan!

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een steiger en een vlonder?

Steigers en vlonders hebben behoorlijk veel overeenkomsten. De onderconstructie bestaat uit palen en gordingen. Deze zorgen ervoor dat er een draagconstructie ontstaat. De constructie wordt voorzien van dekplanken. We noemen het automatisch een steiger wanneer de staanders van een vlonder rechtstreeks in contact staan met het water. Het geheel krijgt dan een aan water gerelateerde functie. Steigers zijn over het algemeen smalle, boven het water aangebrachte of drijvende constructies die toegang verlenen tot vaartuigen in het water.

In welk materiaal worden steigers en vlonders uitgevoerd?

Beide constructies kunnen volledig uit hout of staal worden vervaardigd. Vaak is er sprake van een combinatie van deze twee. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid wordt er veelvuldig gekozen voor een stalen onderbouw met stalen buispalen. Het dek wordt meestal uitgevoerd in hout en vervolgens voorzien van gripstrips. Door deze gripstrips te gebruiken blijft de natuurlijke uitstraling van het hout behouden. Wel zorgen deze ervoor dat het hout permanent stroef is, onder alle weersomstandigheden. Dat is wel zo veilig.

Welk formaat steigers en vlonders kunnen er worden vervaardigd?

Dit is heel uiteenlopend. Zo realiseerden we een kleine vissteiger of -vlonder op een recreatieplas, maar ook een steigerconstructie waar 30 woonboten kunnen aanmeren. Een voorbeeld van dit laatste is project Schoonschip in Amsterdam. De drijvende woningen in samenwerking met Zederik Bouw zijn doorgaans ook voorzien van steigers en vlonders van behoorlijke afmetingen.