Al jaren de partner van

Eigen ontwerp en realisatie

Onze steigers

Bij Aannemersbedrijf Damsteegt ontwerpen en realiseren we duurzame steigers, vlonders en vlonderpaden op maat. Bij het realiseren van een steiger kunt u kiezen voor een drijvende of een vaste steiger.

Door onze jarenlange ervaring staan wij garant voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. De steiger wordt door ons op basis van uw eisen samengesteld, zodat deze zowel functioneel als mooi vormgegeven is. Aannemersbedrijf Damsteegt zorgt voor het complete plaatje.

Damsteegt past ervaring toe

De best passende oplossing

Een steiger kan allerlei bestemmingen hebben. Bijvoorbeeld een steiger voor het aanleggen van een boot of als recreatiemogelijkheid in een park. Er zijn talloze mogelijkheden en voor iedere soort is er een andere aanpak nodig. Een kleine vissteiger vraagt om een andere samenstelling dan een aanlegsteiger in een haven.

Wij gaan samen met u in gesprek over het doel en de functie van de steiger. Zo komen we tot een passend ontwerp. We zijn benieuwd naar uw ideeën en gaan graag aan de slag met de realisatie.

Prefab steiger

Wij kunnen een deel of een gehele steiger prefab produceren. De prefab elementen maken wij in onze productiehallen en transporteren we naar de projectlocatie. Doordat we niet de hele steiger op locatie in elkaar zetten verminderen we overlast voor de omgeving.

Verschillende materialen

Wij hebben een eigen productie van hout, staal, composiet en beton. Hierdoor zij wij compleet materiaal onafhankelijk en kunnen we de beste opties kiezen voor uw steiger. Voor de dekplanken kunt u kiezen uit hout, kunststof en composiet. In de dekplanken kunnen wij ook een gripstrip toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de steiger niet glad wordt.

 -  steigers schoonschip

Uw volledige partner

Voor de gehele realisatie van een steiger kunt u bij <a href=”https://www.damsteegtwaterwerken.nl/”>Damsteegt</a> terecht. Wij geven u graag advies, maken een ontwerp, bespreken de mogelijkheden en realiseren uiteindelijk wat we met u hebben afgesproken. Ook de vergunningen en eventuele afstemming met betrekking tot de vaarweg kunnen wij voor u overnemen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Met Damsteegt kiest u voor maatwerk. Wij krijgen energie van elk succesvol project dat wij mogen opleveren. Onze experts kijken ernaar uit om voor u aan de slag te gaan!

Onderhoud

Om het maximale uit uw steiger te halen is onderhoud erg belangrijk. Zo kan het regelmatig reinigen van uw steiger al een groot verschil maken. Na het reinigen kunnen onze experts goed zien of er delen aan vervanging of reparatie toe zijn. Het vervangen van een paar planken kan er voor zorgen dat de steiger weer een periode mee kan, zonder deze geheel te vervangen. Indien het wel nodig is om de steiger geheel te vervangen kunnen wij u hier ook mee van dienst zijn.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een steiger en een vlonder?

Steigers en vlonders hebben behoorlijk veel overeenkomsten. De onderconstructie bestaat uit palen en gordingen. Deze zorgen ervoor dat er een draagconstructie ontstaat. De constructie wordt voorzien van dekplanken. We noemen het automatisch een steiger wanneer de staanders van een vlonder rechtstreeks in contact staan met het water. Het geheel krijgt dan een aan water gerelateerde functie. Steigers zijn over het algemeen smalle, boven het water aangebrachte of drijvende constructies die toegang verlenen tot vaartuigen in het water.

In welk materiaal worden steigers en vlonders uitgevoerd?

Beide constructies kunnen volledig uit hout of staal worden vervaardigd. Vaak is er sprake van een combinatie van deze twee. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid wordt er veelvuldig gekozen voor een stalen onderbouw met stalen buispalen. Het dek wordt meestal uitgevoerd in hout en vervolgens voorzien van gripstrips. Door deze gripstrips te gebruiken blijft de natuurlijke uitstraling van het hout behouden. Wel zorgen deze ervoor dat het hout permanent stroef is, onder alle weersomstandigheden. Dat is wel zo veilig.

Welk formaat steigers en vlonders kunnen er worden vervaardigd?

Dit is heel uiteenlopend. Zo realiseerden we een kleine vissteiger of -vlonder op een recreatieplas, maar ook een steigerconstructie waar 30 woonboten kunnen aanmeren. Een voorbeeld van dit laatste is project Schoonschip in Amsterdam. De drijvende woningen in samenwerking met Zederik Bouw zijn doorgaans ook voorzien van steigers en vlonders van behoorlijke afmetingen.