Al jaren de partner van

Voor grote overspanningen

Toepassen van een stalen brug

Stalen bruggen zijn zowel geschikt voor lichte als zware belastingen. Het gaat hier om een zeer sterk materiaal. Hierdoor kunnen er grote overspanningen gemaakt worden die in verhouding maar een lage constructie hoogte nodig hebben.

Waarom kiezen voor een stalen brug?

  • Relatief snelle bouwtijd
  • Gaat meer dan 80 jaar mee
  • Vele toepassingsmogelijkheden
  • Veel vrijheid in vormgeving
  • Betrouwbaar

Benieuwd of een stalen brug ook dé oplossing is voor uw civieltechnische vraagstuk? De experts van Damsteegt bespreken graag met u de mogelijkheden.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Uw volledige partner

Van ontwerp tot realisatie en onderhoud

Een partij die u geheel ontzorgt. Is dat niet ideaal? Wij denken van wel. Daarom verzorgen wij zowel het ontwerp, de realisatie als het onderhoud van bruggen.

Aan de hand van het onderhoudsplan zullen er regelmatig inspecties plaatsvinden. Zo worden onderdelen op tijd vervangen of gerepareerd. Met Damsteegt bent u verzekerd van een veilige en verzorgde stalen brug.

Op maat gemaakt of een standaard oplossing?

Voor zowel beiden zit u bij Damsteegt goed. Wij maken op maat gemaakte stalen bruggen voor opdrachtgevers die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen. Daarnaast kan het ook zijn dat de locatie om een creatieve constructie vraagt. Onze engineersafdeling kijkt nauwkeurig naar de situatie en uw wensen. Zo realiseren wij een stalen brug passend bij de omgeving en gebruiker.

Daarnaast heeft Damsteegt ook vele standaardoplossingen in het assortiment. Per project zal het ontwerp aangepast worden naar wens. Het voordeel van een standaardoplossing zijn de kosten die bespaard worden doordat er geen volledig engineeringstraject plaatsvindt.

stalen brug Stalen brug - Project

Wij realiseren duurzame stalen bruggen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit is een term waar Damsteegt zich de laatste jaren steeds intensiever mee bezig houdt. Waarom? Omdat ook wij grondstoffen nodig hebben die langzaam maar zeker in voorraad afnemen. Om dit tegen te gaan (her)gebruiken wij (delen van) producten en afval als nieuwe grondstof.

Staal zelf is ook een duurzaam materiaal. Het is zeer goed opnieuw te gebruiken. Zo kan het een tweede leven krijgen waardoor de vraag naar nieuwe grondstof vermindert. Hierna zal het staal gerecycled worden.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?

Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.