Damsteegt waterwerken -

Prefab beton brug

Al jaren de partner van

Hoogwaardige kwaliteit

Een prefab beton brug

Prefab beton wordt voluit geprefabriceerd beton genoemd. Bij de keuze voor een prefab beton brug worden de verschillende elementen kant-en-klaar op de bouwplaats afgeleverd. Vervolgens gaan de specialisten van Damsteegt aan de slag om de losse onderdelen aan elkaar te verbinden.

Een voordeel van een prefab beton brug is de snelheid waarmee er gebouwd kan worden. Daarnaast heeft het materiaal een hoge constante kwaliteit. Dit komt voort uit het feit dat prefab beton van tevoren onder optimale omstandigheden wordt gestort en uithard.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

De beste oplossing voor u

Damsteegt: Dé prefab beton brug expert

Onze experts denken graag met u mee over de oplossing voor uw civieltechnische vraagstuk. We kijken welke keuzes op het gebied van materiaal en vormgeving het best passen bij de omgeving en gebruiker van de brug. Hieronder geven wij enkele voordelen weer van onze organisatie:

  • Eigen ontwerpen, productie en realisatie
  • Duurzaam en circulair
  • Volledige ontzorging
  • 30 jaar ervaring
  • +400 projecten per jaar

Mogelijkheden prefab beton brug

Damsteegt produceert zelf materialen. Namelijk beton, staal, composiet en hout. Hierdoor zijn wij een partij die geheel materiaal onafhankelijk is. Wij vinden dat het gaat om het vinden van de beste oplossing en voor elk vraagstuk kan de materiaalkeuze dus anders zijn.

Combineren materialen

Blijkt een prefab beton brug de beste optie te zijn? Dan kan er ook gekozen worden om andere materialen hierbij te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een brugleuning van staal of hout. Onze ontwerpers gaan graag aan de slag om de brug zo samen te stellen dat deze perfect past bij zijn omgeving en gebruiker.

Design

Beton kun je zelf ‘aankleden’ door het bijvoorbeeld te coaten, een betonstructuur aan te brengen of er metselwerk op aan te brengen. Er zijn vele mogelijkheden die van uw prefab beton brug een unieke brug maken. Lees hier meer over.

Brugdek

Getoogd, met verhoging en met een slijtlaag of asfalt. Een prefab beton brugdek kunnen wij geheel naar wens maken. Samen bekijken we de mogelijkheden. Dikte van het brugdek hangt af van de overspanning en gewenste gebruiksbelasting. Om een brugdek met grote overspanning slanker te laten ogen kunnen we een verjonging aanbrengen aan de zijkant van het brugdek.

Benieuwd naar de kosten van een prefab beton brug? We kunnen op basis van uw vraagstuk een betrouwbare indicatie geven. Neem gerust contact met ons op!

Standaard Damsteegt betonbrug

Damsteegt heeft een eigen standaard ontworpen voor betonbruggen. Dit ontwerp kan toegepast worden op bruggen met een overspanning tot 16 meter. Afhankelijk van het gewicht wordt de brug in een of meerdere prefab delen gemaakt voor het transport. Indien de brug in meerdere prefab delen gemaakt wordt, worden deze in het werk aan elkaar gestort tot één deel. De standaard Damsteegt betonbrug kan zowel getoogd als vlak worden gemaakt.

Onderhoud

Het volledig ontzorgen houdt in dat wij de brug niet alleen ontwerpen, produceren en plaatsen maar ook volledig onderhouden. Met onze onderhoudsploeg kunnen wij uw bruggen periodiek reinigen en inspecteren. Aan de hand van deze inspecties zullen brugonderdelen op tijd gerepareerd of vervangen worden. Aanvullend kunnen wij ook uw brug continu monitoren door periodieke visuele inspecties of door het toepassen van sensoren. Zo kunt u de levensduur van de brug maximaliseren. Door het opstellen van een onderhoudsplan kunnen we de veiligheid van de brug maximaal waarborgen. Zeer belangrijk, vindt u niet? Wij als Damsteegt kijken ernaar uit om voor u aan de slag te gaan!