Al jaren de partner van

Hoogwaardige kwaliteit

Een prefab beton brug

Prefab beton wordt voluit geprefabriceerd beton genoemd. Bij de keuze voor een prefab beton brug worden de verschillende elementen kant-en-klaar op de bouwplaats afgeleverd. Vervolgens gaan de specialisten van Damsteegt aan de slag om de losse onderdelen aan elkaar te verbinden.

Een voordeel van een prefab beton brug is de snelheid waarmee er gebouwd kan worden. Daarnaast heeft het materiaal een hoge constante kwaliteit. Dit komt voort uit het feit dat prefab beton van tevoren onder optimale omstandigheden wordt gestort en uithard.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

De beste oplossing voor u

Damsteegt: Dé prefab beton brug expert

Onze experts denken graag met u mee over de oplossing voor uw civieltechnische vraagstuk. We kijken welke keuzes op het gebied van materiaal en vormgeving het best passen bij de omgeving en gebruiker van de brug.

Combineer materiaal

Damsteegt produceert zelf materialen. Namelijk beton, staal, composiet en hout. Hierdoor zijn wij een partij die geheel materiaal onafhankelijk is. Wij vinden dat het gaat om het vinden van de beste oplossing en voor elk vraagstuk kan de materiaalkeuze dus anders zijn.

Blijkt een prefab beton brug de beste optie te zijn? Dan kan er ook gekozen worden om andere materialen hierbij te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een brugleuning van staal of hout. Onze ontwerpers gaan graag aan de slag om de brug zo samen te stellen dat deze perfect past bij zijn omgeving en gebruiker.

Benieuwd naar de kosten van een prefab beton brug? We kunnen op basis van uw vraagstuk een betrouwbare indicatie geven. Neem gerust contact met ons op!

Waarom kiezen voor Damsteegt?

Waarom wij dé partij te zijn voor de realisatie van uw prefab beton brug? Hieronder geven wij enkele voordelen weer van onze organisatie:

  • Eigen ontwerpen, productie en realisatie
  • Duurzaam en circulair
  • Volledige ontzorging
  • 30 jaar ervaring
  • +400 projecten per jaar

Het volledig ontzorgen houdt in dat wij de brug niet alleen ontwerpen, produceren en plaatsen maar ook volledig onderhouden. Dit vertaalt zich in continu en grondig monitoren van de brug. Zo vinden er periodiek inspecties plaats en zullen brugonderdelen op tijd gerepareerd of vervangen worden.

Door het opstellen van een onderhoudsplan kunnen we de veiligheid van de brug maximaal waarborgen. Zeer belangrijk, vindt u niet? Wij als Damsteegt kijken ernaar uit om voor u aan de slag te gaan!

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?

Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.