Damsteegt waterwerken -

Prefab brug

Al jaren de partner van

Kom alles te weten

De best passende prefab brug

Damsteegt is dé specialist in prefab bouwen. Bij een prefab bouwmethode worden er zoveel mogelijk componenten of een heel object in een productiehal geproduceerd en vervolgens naar de projectlocatie getransporteerd om het daar te monteren. Dit is anders dan traditionele bouw, waarbij alles op de projectlocatie wordt gemaakt.

Prefab bouwen heeft belangrijke voordelen:

  • Hoge kwaliteit door productie in geconditioneerde omgeving
  • Maatvast
  • Korte doorlooptijd op projectlocatie
  • Minder zware logistieke bewegingen
  • Modulair/ demontabel

Damsteegt realiseert bruggen

Onze prefab productie

De productie vindt plaats in onze eigen productiehallen die perfect geconditioneerd zijn voor elk materiaal. Onze productiehallen bieden een stabiele ondergrond en al het benodigde gereedschap is aanwezig, anders dan op een bouwplaats. Onze medewerkers kunnen de voortgang/ kwaliteit makkelijk controleren, doordat deze niet op afstand plaats vindt. Door een combinatie van onze oplettende medewerkers en de geconditioneerde omgeving bereiken wij een hoge kwaliteit. Als de prefabricage klaar is dan worden de prefab delen van de brug met eigen transportmiddelen vervoerd naar de projectlocatie. Daar zorgt onze buitenploeg voor de montage, afwerking en oplevering.

Door de productie niet op projectlocatie te doen maar in de fabriek hoeft er minder lang gewerkt te worden op de projectlocatie en is er minder (opslag)ruimte nodig. Zo heeft de omgeving minder overlast en verminderen we zware transporten.

 Prefab brug - Bruggen-project

Duurzaamheid bevorderen

Door het overgrote deel van onze bruggen te prefabriceren op onze eigen locatie,  besparen we een groot aantal logistieke bewegingen. Dit zorgt voor een drastische vermindering in CO2- uitstoot. Ook in onze productiefaciliteit besteden we aandacht aan duurzaamheid. Onze prefab productie draait geheel op duurzame stroom door eigen zonnepanelen. Meer lezen over duurzaamheid?

Lokale leveranciers

Voor onze prefab bruggen werken we met lokale leveranciers. Onze voornaamste leveranciers bevinden zich binnen een straal van 30 km. Leveranciers hoeven alleen naar onze productielocatie te rijden en niet naar verschillende projectlocaties. Zo houden we de co2-uitstoot van leveranties laag.