Al jaren de partner van

Kom alles te weten

De best passende prefab brug

Door het overgrote deel van onze bruggen te prefabriceren op onze eigen locatie,  besparen we een groot aantal logistieke bewegingen. Dit zorgt voor een drastische vermindering in CO2- uitstoot. Beton-, staal-, hout-, en composietelementen worden op 1 locatie gefabriceerd en (deels) geassembleerd. Vervolgens worden de gefabriceerde elementen getransporteerd naar bestemming. Voor dit transport maken wij gebruik van onze eigen transportmiddelen.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt realiseert bruggen

Onze productiehallen

In Meerkerk hebben we als Damsteegt een vijftal moderne productiehallen met een totaal overdekt vloeroppervlak van ca. 10.000m². Hier werken we in de staal-, beton-, en composietproductie. Ook vindt de houtbewerking en assemblage van onze producten hier plaats. Het voordeel van ‘alles in huis hebben’ is de grote mate in onafhankelijkheid van leveranciers en onderaannemers.

Tevens betekent dit dat we maximale grip op de keten hebben. Wat op zijn beurt weer zorgt voor volledige controle over de hoeveelheid CO2-uitstoot. Vanzelfsprekend willen wij dit tot een minimum beperken. Bijkomend voordeel is dat onze voornaamste toeleveranciers zich bevinden in een straal van 30 kilometer rondom Meerkerk. Dit helpt uiteraard ook bij het reduceren van CO2-uitstoot.

 Prefab brug - Bruggen-project

Integratie van activiteiten zorgt voor vele voordelen

Veel activiteiten, die in de traditionele civiele techniek normaal gesproken na elkaar plaatsvinden, hebben wij geïntegreerd. Deze integratie zorgt voor vele voordelen. Het gebruik van prefab elementen verkort de bouwtijd en daarmee ook de bouwoverlast op de projectlocatie.

Hierdoor is er sprake van een minimaal aantal leveringen aan de projectlocatie. Dit beperkt de CO2-uitstoot tot een minimum en voorkomt verkeersopstoppingen. Bovendien komen we op locatie niet voor onaangename verrassingen te staan.

Duurzaamheid bevorderen

Duurzaamheid staat bij Damsteegt hoog in het vaandel. Wij tanken onze bedrijfsauto’s, vrachtauto’s en overig materieel met een mengsel van reguliere en fossielvrije diesel. Dit gebeurt bij ons eigen tankstation op het buitenterrein. Dit mengsel is o.a. gemaakt van plantaardige afvalproducten, waardoor het circulair is. Hierdoor reduceren wij per gebruikte liter 17% CO2 ten opzichte van volledige fossiele diesel.

 

 

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?

Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is niet alleen vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren, maar ook wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de grootte van de brug. Echter, in onze productiehallen in Meerkerk wordt de brug in zijn geheel of in verschillende onderdelen geprefabriceerd. Dit kan een betonnen brug zijn, maar ook een brug van staal, composiet en/of hout, of een combinatie van deze materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur op locatie minimaliseren.

Door ons eigen materieel en ervaren personeel zijn we klaar voordat u het in de gaten heeft. Bovendien ondervindt u door deze werkmethode in veel gevallen geen hinder.