Al jaren de partner van

Kom alles te weten

De best passende prefab brug

Door het overgrote deel van onze bruggen te prefabriceren op onze eigen locatie sparen we een groot aantal logistieke bewegingen, lees: CO2- uitstoot uit. Beton-, staal-, hout-, en composietelementen worden op 1 locatie gefabriceerd, (deels) geassembleerd en gaan naderhand op transport. Voor dit transport maken wij gebruik onze eigen transportmiddelen.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt realiseert bruggen

Onze productiehallen

In Meerkerk hebben we als Damsteegt een vijftal moderne productiehallen met een totaal overdekt vloeroppervlak van ca. 10.000m2. Hier werken we in de staal-, beton-, en composietproductie en vindt de houtbewerking en assemblage van onze producten plaats. Het voordeel van ‘alles in huis hebben’ is de grote mate van onafhankelijkheid van leveranciers en onderaannemers. Daarnaast betekent dit ook dat we maximale grip op de keten en zodoende ook op onze CO2 uitstoot hebben. Onze voornaamste toeleveranciers bevinden zich in een straal van 30 kilometer rondom Meerkerk.

 Prefab brug - Bruggen-project

Geïntegreerde activiteiten

Veel activiteiten die in de traditionele civiele techniek normaal gesproken na elkaar plaatsvinden hebben wij geïntegreerd. Het gebruik van prefab elementen verkort de bouwtijd en daarmee ook de bouwoverlast op de projectlocatie. Hierdoor is er sprake van een minimaal aantal leveringen aan de projectlocatie, wordt de uitstoot verlaagd, verkeersopstoppingen voorkomen en komen we op locatie niet voor onaangename verrassingen te staan.

Duurzaamheid bevorderen

Daarnaast tanken onze bedrijfsauto’s, vrachtauto’s en overig materieel een mengsel van reguliere en fossielvrije diesel bij ons eigen tankstation op het buitenterrein. Omdat dit mengsel o.a. van plantaardige afvalproducten is gemaakt en zodoende circulair is, reduceren we per gebruikte liter 17% CO2 ten opzichte van volledig fossiele diesel.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?

Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de grootte van de brug. Echter, in onze productiehallen in Meerkerk wordt de brug in zijn geheel of in verschillende onderdelen geprefabriceerd. Dit kan een betonnen brug zijn, maar ook een brug van staal, composiet en/of hout, of een combinatie van deze materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur op locatie minimaliseren.

Door ons eigen materieel en ervaren personeel zijn we klaar voordat u het in de gaten heeft. Bovendien ondervindt u door deze werkmethode in veel gevallen geen hinder.