Al jaren de partner van

Damsteegt ondersteunt

Maatschappelijk en sociaal

Op maatschappelijk en sociaal gebied willen we bij Aannemersbedrijf Damsteegt graag onze bijdrage leveren aan de hand van de volgende thema’s.

Social Return On Investment (SROI)

SROI is een breed begrip. Voor ons komt het er op neer dat we binnen ons bedrijf altijd op zoek zijn naar mogelijkheden om mensen met een afstand tot de (reguliere) arbeidsmarkt kansen te bieden. Dit geeft deze werknemers de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen, (werk)ervaring op te doen en hun kansen op herintreden op de arbeidsmarkt te vergroten. Een BBL of BOL werkplek behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

Ontwikkeling van de lokale gemeenschap

Wij leveren een positieve bijdrage aan de plaatselijke gemeenschap d.m.v. sponsoring van bijvoorbeeld de voetbalclub (SV Meerkerk). Verder sponsoren we regelmatig doelen waar onze medewerkers binding mee hebben en zich voor inzetten.

 -

Arbeidsomstandigheden

Wij streven ernaar om voor alle soorten medewerkers zo goed mogelijke arbeidsomstandigheden te creëren, zowel binnen als buiten. Zo creëren we binnen veilige werkplekken en moderne productiefaciliteiten. Ook zorgen we voor een goede planning om structureel overwerk te voorkomen en gebruiken we kwalitatief hoogstaand materiaal om zware belasting van onze werknemers te voorkomen.

Niet alleen de arbeidsomstandigheden van onze eigen medewerkers zijn belangrijk, maar ook die van onze leveranciers. Hier worden onze leveranciers op gecontroleerd.

Charitatieve instellingen

We zijn betrokken bij een aantal charitatieve instellingen met uiteenlopende doelen. Wij hebben ervoor gekozen om een aantal sociaal maatschappelijke en op de mens gerichte activiteiten voor een langere periode te ondersteunen.

Hiermee willen we voorkomen dat de beschikbare middelen versnipperen over veel en verschillende projecten. Bovendien bouwen we op deze manier samen wat op en kunnen we meer voor elkaar betekenen.

Samenwerkingen met onderwijs

Wij werken nauw samen met onderwijsinstellingen in de omgeving. We verzorgen bijvoorbeeld gastlessen, kijkdagen, stages en sponsoring. Scholen kunnen bij ons ook leren in de praktijk bij Damsteegt Oefenland. Dit is een speciaal ontwikkeld oefenterrein waar leerlingen zelf een brug kunnen monteren en demonteren, straten en beschoeiing zetten onder begeleiding.

Stimuleren van de lokale economie

Wij zijn actief door het hele land. Op veel werklocaties zoeken we de samenwerking op met lokale ondernemers. De inzet van lokale partijen en een duidelijke visie resulteert in een positieve ‘beleving’, een hoger verantwoordelijkheidsgevoel en daarmee een betere kwaliteit van het project. Door stimulering van de lokale economie zorgen we voor impact op de lange termijn.