Al jaren de partner van

Zutphen

Renovatie Oude IJsselbrug te Zutphen

De Oude IJsselbrug in Zutphen heeft in 2018 een renovatie ondergaan waarbij de brug zeker voor de komende 15 jaar weer onderhoudsvrij is. Bij deze renovatie is onder andere de gehele boog- en hefconstructie geconserveerd, is het fietspad vervangen voor een duurzaam licht gewicht composiet fietspad en is het bewegingswerk van de hefbrug vervangen.

Uniek aan het fietspad langs de brug is dat deze met 3 meter is verbreedt ten opzichte van de huidige situatie en hierdoor een fraai voetpad met uitzichtpunten is gerealiseerd. Wij vertellen hieronder in 4 punten wat dit project zo bijzonder maakt.

Meer informatie
Alle afbeeldingen (12)

1. Van opdracht tot oplevering in 10 maanden

De werkzaamheden zijn volledig binnen planning gerealiseerd evenals de vooraf beschreven EMVI beloften. Het ontwerp- productie- en uitvoeringstraject hebben vanaf opdrachtdatum slechts 10 maanden in beslag genomen. Kritieke werkzaamheden in treinvrije periodes zijn goed volbracht wegens efficiƫnte plannings- en voorbereidingsprocessen.

2. Geen hinder voor fietsers en voetgangers

Er zijn veel maatregelen getroffen om fietsers en voetgangers ten alle tijden doorgang te geven over de brug. Zo zijn er gedurende de gehele uitvoeringsperiode geen belemmeringen in de doorgang voor fietsers en voetgangers geweest.

3. Het onmogelijke mogelijk maken

Een boogbrug met een eigen breedte van 8 meter en hier aan vast een uitkragend fietspad van 6,5 meter, dat is toch niet haalbaar? Door het toepassen van licht gewicht composiet dekken en een vakkundig ontwerpteam bleek dit wel het geval.

4. Inzet van bewoners

Vanwege betrokkenheid en inzet vanuit de bewoners uit Zutphen is een evenement opgezet waarbij burgers hebben bijgedragen in het conserveren van de brugconstructie.

Kennismaken