Al jaren de partner van

Pijnacker

Groene Brug Pijnacker

Pijnacker heeft primeur Groene Brug.

In Pijnacker is de eerste Groene Brug geplaatst. De met sedumplanten begroeide composietbrug is ontwikkeld door bruggenspecialist ipv Delft in samenwerking met Composite Structures. Aannemersbedrijf Damsteegt heeft de brug ter plekke gerealiseerd.

De Groene Brug is een nieuw brugtype: een begroeide brug waarop groenzones gewoon kunnen doorlopen. Ideaal voor natuurgebieden, parken en landelijk gebied en een verzorgd en duurzaam alternatief voor kleine houten bruggen of vlonders.

Meer informatie

Samenstelling brug

In Pijnacker ligt de brug in het verlengde van een ecologische zone bij nieuwbouwwijk Ackerswoude. Eerst is het composiet dek met een overspanning van 11,5 meter in zijn geheel geplaatst. Daarna werd een laag aarde aangebracht en tot slot de sedumplanten en het schelpenpad. Behalve eenvoudig te plaatsen – composiet weegt weinig – is de brug ook onderhoudsvrij. Zowel het composiet als de beplanting behoeven geen onderhoud. De verwachte levensduur is minstens honderd jaar.

Het ontwerp van de Groene Brug is schaalbaar in zowel lengte als breedte en leent zich zodoende voor bruggen in allerlei afmetingen. Ook qua beplanting zijn er verschillende mogelijkheden.

Meer informatie: ing. Johan Büdgen van ipv Delft, 015 750 25 74 of www.ipvdelft.nl

Ook kunt u contact opnemen met Geert Sierveld van Composite Structures of Lieneke Damsteegt van Aannemersbedrijf Damsteegt, beide bereikbaar via 0183 359027.

Kennismaken