Al jaren de partner van

Katwijk aan Zee

Parels van de wijk, parkbruggen in Katwijk

Door de wijk Rijnsburg-Noord is een brede groenstrook aangebracht waar mensen niet zomaar passeren. In de groenstrook zijn een aantal bijzondere liggerbruggen aangelegd die de beleving van de natuur vergroten. Wij vertellen hieronder in 4 punten wat dit project zo bijzonder maakt.

Meer informatie
Alle afbeeldingen (8)

1. Dichtbij de natuur

In iedere brug is een uniek element gemaakt waarbij de mensen kunnen genieten van de omgeving. Genieten van het uitzicht, ontspannen bijkleuren op het dek of met je fiets door de watergang crossen. Iedere parkbrug biedt zo een unieke omgeving voor de gebruikers.

2. Niet rechttoe, rechtaan

De parkbruggen zijn niet zomaar een rechte overspanning naar de overzijde. In iedere brug is zowel in horizontale richting, als in verticale richting gespeeld met de beschikbare ruimte. De complexiteit van dit speelse uiterlijk van de bruggen heeft ertoe geleid dat alle bruggen volledig 3D zijn uitgewerkt. Dit was mede noodzakelijk omdat de planning voor het uitwerken van het ontwerp kort was.

3. Op de wenken bediend

Om de sociale veiligheid te vergroten, maar het eigen karakter van de bruggen te behouden, is de verlichting integraal verwerkt in het leuningwerk. Het leuningwerk is over de gehele lengte voorzien van LED-strips welke gedimd kunnen worden. Naast het dimmen van de verlichting is voor de gemeente Katwijk bij ieder brug een module geplaatst waarmee de beheerder op afstand de verlichting kan bedienen.

4. Sierlijke afwerking

De constructieve details van deze stalen bruggen zijn juist in het zicht gehouden om zo een robuust uiterlijk te geven. Het leuningwerk is zo transparant mogelijk uitgevoerd met slanke balusters en RVS webnetten als afwerking. De bovenregel is gemaakt uit Bilinga hardhout voor een strakke en splintervrije afwerking.

Kennismaken