Al jaren de partner van

Delft

Seriematige standaardbruggen

In samenwerking met IPV Delft zijn wij tot een ontwerp en geoptimaliseerde uitvoeringsmethodiek voor de nieuwe Delftse standaardbrug gekomen. Een schaalbaar systeem voor alle nieuwe fiets-voetgangersbruggen in de stad. Door het standaard ontwerp is zowel de levertijd als de bouwtijd relatief kort, waardoor snel geschakeld kan worden.

Het betreft liggerbruggen gemaakt van composiet en voorzien van stalen leuning en aluminium bovenregel. Het leuningwerk Delftse Stijl biedt ruimte voor Delftse iconen in de vorm van lasergesneden beeltenissen. De kleurstelling is uiteraard geïnspireerd op het wereldbekende Delfts Blauw.

Meer informatie
Alle afbeeldingen (17)

Ontwerp

Het is een open, transparant en tijdloos brugontwerp: slank brugdek, lichte toog en verfijnde hekwerken die niet op het brugdek staan maar over de brugrand heen zijn bevestigd. Ongeacht dikte en materiaal van het brugdek ziet iedere Delftse brug er zo toch hetzelfde uit. Zo kan worden ingespeeld op innovaties en ontwikkelingen in de markt. Daarnaast is het ontwerp schaalbaar.