Al jaren de partner van

Alphen aan den Rijn

Standaardbruggen Alphen aan den Rijn

In de periode 2020 tot en met 2023 worden er 24 houten fiets- en voetgangersbruggen vervangen in de gemeente Alphen aan den Rijn. De bruggen liggen op verschillende locaties en worden vervangen omdat deze zijn verouderd.

De nieuwe bruggen worden gemaakt volgens de brugstandaard van de gemeente Alphen aan den Rijn welke is ontworpen door ipv Delft. Van de 24 bruggen worden 22 bruggen van metaal gemaakt met een composiet dek. Het werken met een standaardbrugontwerp brengt verschillende voordelen met zich mee.

Aannemersbedrijf Damsteegt voert in onderaanneming van Den Ouden de engineering, de verwijdering van de bestaande bruggen, het produceren van de nieuwe bruggen en de plaatsing van de nieuwe bruggen uit. De uitvoeringsduur per brug bedraagt één week. Hiermee zijn we de bewoners minimaal tot last.

Update: In 2020 zijn er 6 bruggen gerealiseerd, nu is Damsteegt bezig met de voorbereiding van 7 bruggen die geplaatst worden in 2021.

Bijzonderheden

3 bruggen als pilot Wet kwaliteitsborging bouw

Drie bruggen van dit project met gemeente Alphen aan den Rijn zijn een pilot voor de wet kwaliteitsborging bouw. Deze wet gaat in vanaf juli 2022. Vertex treedt op als kwaliteitsborger.

Primeur 3D geprinte brug (H3)

Als onderdeel van de 24 bruggen die in Alphen aan den Rijn gerealiseerd worden is één brug volledig circulair 3d geprint. Dit is een Europese primeur! De brug ligt inmiddels op haar plek in de Stromenbuurt.