Al jaren de partner van

Abcoude

Bruggen Land van Winkel Abcoude

In Abcoude zijn 13 bruggen gerealiseerd in opdracht van de Gemeente Ronde Venen. Deze zijn onderdeel van het uitbreidingsplan het Land van Winkel. De gerealiseerde bruggen variëren van kavelbruggen tot fietsbruggen en voetgangersbruggen. Voor de gerealiseerde bruggen heeft Damsteegt de engineering, productie en plaatsing verzorgd.

  Brug Land van Winkel Abcoude
  Brug Land van Winkel Abcoude
  Brug Land van Winkel Abcoude
Alle afbeeldingen (5)

Verkeersbrug

Damsteegt heeft een verkeersbrug gerealiseerd die als toegangsbrug dient voor de appartementen van De Baronie in het uitbreidingsplan Land van Winkel. De verkeersbrug bestaat uit een betonnen dek constructie met toonaangevend leuningwerk. Dit leuningwerk heeft uit staal gesneden sleutelvormen overeenkomstig met de balustrade hekwerken van nabijgelegen bebouwing.

Kavelbruggen

In het Land van Winkel zijn vier kavelbruggen gerealiseerd welke toegang bieden tot meerdere kavels. De kavelbruggen zijn gemaakt van beton en afgewerkt met een antraciet slijtlaag. De verschillende locaties hebben specifiek per brug een eigen ontwerp voor de stalen leuningen bijpassend aan de omgeving. Eén van de bruggen is afgewerkt met een landelijke uitstraling, twee bruggen met een strak spijlen hekwerk en de vierde brug met een stalen radkeerder.

Fiets- voetgangersbruggen

Damsteegt heeft in het Land van Winkel 8 fiets- voetgangersbruggen gerealiseerd in vier verschillende varianten:

Variant 1
Deze brug ligt bij de appartementen ‘De Baronie’ en komt in stijl overeen met de betonnen verkeersbrug. De brug is opgebouwd uit stalen liggers met en composiet dek in combinatie met de uit staal gesneden sleutelvormige leuning.

Variant 2
Van deze variant heeft Damsteegt drie bruggen gerealiseerd. De bruggen zijn wederom opgebouwd uit een composiet dek dat rust op stalen liggers. De leuningen zijn gemaakt van composiet in combinatie met een stalen overspanning. De vormgeving van de leuning is landelijk.

Variant 3
De derde variant heeft het uiterlijk van een vakwerkbrug. Het dek is van composiet en de vakwerkleuning van staal met RVS spandraden.

Variant 4
Deze brug is prefab geproduceerd in drie delen die op locatie op elkaar zijn aangesloten waardoor er één lang golvend effect ontstaat. Dit effect is op de foto’s goed te zien. Het brugdek en leuningwerk is wederom gemaakt van composiet. De leuningen zijn afgewerkt met RVS boven- en tussenregels.

Alle gerealiseerde bruggen hebben betonnen landhoofden en zijn afgewerkt met grasbetontegels.