Al jaren de partner van

Damsteegt helpt u te verbinden

Een passende liggerbrug

Bij Damsteegt ontwerpen en produceren we diverse soorten bruggen. Eén daarvan is de liggerbrug. Deze brug kan worden gebruikt voor diverse toepassingen. U bent bij ons aan het juiste adres voor de realisatie van een liggerbrug!

Een liggerbrug is een brugtype dat ook wel een balkenbrug wordt genoemd. De dragende constructie rust op liggers of balken. De overspanning, het aantal liggers en het type van de liggers zullen bepalen wat de draagkracht van de brug zal worden. Dit type brug is dan ook uitermate geschikt voor grote overspanningen. Uiteraard hebben we de kennis in huis om dit te berekenen en komen we zo tot de juiste combinatie van materialen, lengte en het ontwerp. Zo creëren we de liggerbrug die past bij de omgeving en uw wensen.

Diverse mogelijkheden

De toepassing van de liggerbrug

Bij Damsteegt passen we in vijf productiehallen verschillende soorten materialen toe. Ook is een combinatie hiervan mogelijk bij het realiseren van een brug.

De materialen die wij kunnen toepassen bij deze brug:

De materiaalkeuze

De materiaalkeuze van de liggers en het brugdek hangt af van het gewenste aanzicht, de gewenste levensduur en de gebruikers van de brug. Er zijn met bovenstaande materialen veel combinaties technisch mogelijk. Bij het combineren van materialen letten wij op de levensduur van de materialen en zorgen wij dat de componenten qua levensduur op elkaar zijn afgestemd. Een voorbeeld: wij combineren geen houten liggers (25 jaar) met een composiet dek (100 jaar), maar wel stalen liggers (80 jaar) met een composiet dek (100 jaar).

Dikte van de liggers

Niet alleen de materialen van liggers kunnen verschillen, ook de hoogte van de liggers moet bepaald worden. Er kan gespeeld worden met de verhouding hoeveelheid liggers en de hoogte van de liggers. Met hogere liggers zijn er minder liggers nodig, wel zo praktisch. Maar wat als de brug er slank uit moet zien? Dan moeten er meer liggers gebruikt worden maar kunnen de liggers wel dunner gemaakt worden. Wij denken graag mee over de optimale verhouding.

 Pinkeveerse brug

De realisatie van de liggerbrug

Wij ontwerpen de brug, passen de juiste materialen toe en gaan vervolgens aan de slag met de uiteindelijke realisatie van de brug.

Zo hebben we zelf de touwtjes in handen en weet u zeker dat de liggerbrug uiteindelijk veilig en stijlvol is. Uiteraard houden we hierbij ook rekening met de locatie. Een brug in een park voor voetgangers en fietsers heeft een andere vormgeving nodig dan een verkeersbrug over een rivier.

Voor iedere situatie kijken wij naar de meest geschikte materialen en maken we een ontwerp dat aansluit op de omgeving. Aarzel niet langer en neem contact met ons op!