Al jaren de partner van

Damsteegt helpt u te verbinden

Een passende liggerbrug

Bij Damsteegt ontwerpen en produceren we diverse soorten bruggen. Eén daarvan is de liggerbrug. Deze brug kan worden gebruikt voor diverse toepassingen. U bent bij ons aan het juiste adres voor de realisatie van een liggerbrug!

Een liggerbrug is een brugtype dat ook wel een balkenbrug wordt genoemd. De dragende constructie rust op liggers of balken. Hoe meer liggers worden geplaatst, hoe meer draagkracht en lengte de brug uiteindelijk zal hebben. Dit type brug is dan uitermate geschikt voor grote overspanningen. Uiteraard hebben we de kennis in huis om dit te berekenen en komen we zo tot de juiste combinatie van materialen, lengte en het precieze ontwerp. Zo creëren we de liggerbrug die past bij de omgeving.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Diverse mogelijkheden

De toepassing van de liggerbrug

Bij Damsteegt passen we in vijf productiehallen verschillende soorten materialen toe. Ook is een combinatie hiervan mogelijk bij het realiseren van een brug.

De materialen die wij kunnen toepassen bij deze brug:

De materiaalkeuze

Bij stalen liggers kan bijvoorbeeld een houten, stalen of composietdek aangebracht worden. Liggers kunnen ook van hout of composiet gemaakt worden. Zo zijn er vele combinaties mogelijk. Samen komen we tot de perfecte constructie die past bij de locatie waar de brug zal komen te liggen.

 Pinkeveerse brug

De realisatie van de liggerbrug

Wij ontwerpen de brug, passen de juiste materialen toe en gaan vervolgens aan de slag met de uiteindelijke realisatie van de brug.

Zo hebben we zelf de touwtjes in handen en weet u zeker dat de liggerbrug uiteindelijk veilig en stijlvol is. Uiteraard houden we hierbij ook rekening met de locatie. Een brug in een park voor voetgangers en fietsers heeft een andere vormgeving nodig dan een verkeersbrug over een rivier.

Voor iedere situatie kijken wij naar de meest geschikte materialen en maken we een ontwerp dat aansluit op de omgeving. Aarzel niet langer en neem contact met ons op!

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om liggerbruggen veilig en betrouwbaar te houden?


Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een liggerbrug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. 
In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.