Al jaren de partner van

Van ontwerp tot realisatie

Hangschorten

Een hangschort (ook wel kadeschort) is een element dat wordt gebruikt om een kademuur netjes af te werken. Een kademuur bestaande uit alleen een damwand is op zich heel functioneel, maar geeft vaak niet het gewenste aanzicht. Om dit aanzicht te verfraaien wordt er een hangschort over de damwand geplaatst, waardoor deze niet meer zichtbaar is. De functie van een hangschort is dan ook vooral decoratief.

 -
 -  uitleg hangschort

Ontwerp & productie

Een hangschort heeft een L-vorm, waarbij het haakje van de L over een damwand geplaatst wordt. De afwerking, maten en bevestiging van een hangschort zijn projectafhankelijk. Bij binnenstedelijke kademuren wordt vaak gekozen voor een ‘historische’ uitstraling met metselwerk. Bij een nieuwbouwwijk kan gekozen worden voor iets moderns zoals beton met reliëf. Voor elk project is een passende afwerking te bedenken. De volgende afwerkingen komen vaak voor:

  • Metselwerk
  • Beton (met of zonder reliëf)
  • Basalt
  • Steenstrips
  • Met een sparing

In overleg kunnen we ‘kale’ hangschorten leveren, waarbij u zelf zorgt voor de afwerking. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Mogelijkheden

Bij Damsteegt bieden we de engineering, productie en plaatsing van hangschorten aan. Dit doen we zowel op projectbasis als op productbasis. Het is ook mogelijk om alleen de productie of alleen de plaatsing af te nemen. Zo hebben we bij de reconstructie van de Schippersgracht in Maarssen onze eigen hangschorten ontworpen, geproduceerd en berekend. Bij een project in Vianen produceren we de hangschorten in opdracht van een aannemer. Wij denken graag met u mee.

Realisatie

Voor de reconstructie van kademuren waarbij hangschorten worden gebruikt hebben wij speciaal materieel ontworpen. Door middel van smalle pontons werken we vanaf het water zonder de vaarroute te stremmen. Meer over de realisatie van kademuren.