Al jaren de partner van

De partij voor uw civieltechnische vraagstuk

Een houten brug verbindt

Op zoek naar een partij voor de realisatie van een houten voetgangers-, fiets- of verkeersbrug? Damsteegt gaat graag voor u aan de slag. Hout brengt vele mogelijkheden met zich mee. Onze engineersafdeling creëert houten bruggen die aansluiten op uw wensen, de omgeving en gebruiker.

Naast de realisatie nemen we ook graag het onderhoud voor u uit handen. De houten brug wordt periodiek geïnspecteerd. Hierdoor worden onderdelen op tijd gerepareerd of vervangen. Op deze manier kunnen we de veiligheid van de brug blijven garanderen.

Damsteegt biedt u het gehele pakket aan. Van ontwerp tot plaatsing en onderhoud van bruggen!

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt verbindt

Voordelen van een houten brug

Benieuwd naar de voordelen van een houten brug? Hieronder geven wij de belangrijkste aan:

  • Grote bewerkbaarheid
  • Ecologisch materiaal
  • Weinig onderhoud
  • Economisch voordelig
  • Lage co2 uitstoot

Onze experts kijken graag of een houten brug ook dé oplossing is voor uw vraagstuk. Het is bij ons mogelijk om uw houten brug prefab te bouwen. Wel zo snel en efficiënt! Lees hier meer over.

Op maat gemaakte houten brug

Maatwerk wordt een steeds belangrijkere term rondom houten bruggen. Daarnaast willen wij onze opdrachtgevers de beste oplossing bieden voor hun vraagstuk. Vandaar dat wij houten bruggen geheel op maat maken.

Wij zetten onze innovatieve en creatieve ideeën graag voor u om in een ontwerp. Na goedkeuring gaan onze specialisten aan de slag met de realisatie en bouw van de houten brug. Damsteegt levert ook standaardoplossingen die per project aangepast worden naar wens. Hiermee bespaart u de kosten van een volledig engineeringstraject.

We kijken samen met u hoe we het best kunnen komen tot de gewenste houten brug. Damsteegt biedt oplossingen voor opdrachtgevers met uiteenlopende ideeën en voorkeuren.

Houten brug Balearenbrug Utrecht

Combineren van materialen

Bij Damsteegt is het mogelijk om een houten brug te combineren met andere materialen. Denk aan bijvoorbeeld aan staal, beton of composiet.

Onze ontwerpers kijken welk materiaal het meest geschikt is per brugonderdeel. We houden hierbij rekening met de gebruiker, omgeving, design en wensen van u als opdrachtgever. Zo staat er uiteindelijk een houten brug die zowel functioneel is als mooi voor het oog.

Kies samen met ons voor verantwoorde bruggen

Wij streven ernaar om onze bruggen zo verantwoord mogelijk te realiseren. Dit komt voort uit het feit dat er steeds meer vraag is naar bepaalde grondstoffen en het aanbod hiervan afneemt.

Vandaar dat wij kiezen om anders te ontwerpen en (delen van) producten en afval (her) te gebruiken als nieuwe grondstof. Zo dragen ook wij een steentje bij aan een circulaire economie.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Of wilt u graag een expert spreken over onze houten bruggen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?

Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.