Damsteegt waterwerken -

Gripstrip

Al jaren de partner van

Gripstrips voor extra veiligheid

Toepasbaar op hout & kunststof

Hout is een mooi materiaal voor het realiseren van onder andere bruggen, steigers en vlonders. Een nadeel van hout is de gladheid. Vooral bij slechte weersomstandigheden als regen, ijzel of sneeuw kan hout hierdoor onveilig worden om over heen te lopen, fietsen of rijden. Hiervoor heeft Damsteegt een effectieve en bruikbare oplossing, namelijk de gripstrip. Zo wordt hout permanent stroef gehouden.

Steeds vaker worden er kunststof dekplanken gebruikt in plaats van hout voor brugconstructies. Ook deze dekplanken kunnen glad worden door weeromstandigheden en mosvorming.

De gripstrip zorgt er dus voor dat gladheid verleden tijd is. We vertellen u graag meer over het tot stand komen van de gripstrip en over de voordelen die het biedt.

 -

Gripstrip B.V.

Gripstrip is een door Damsteegt ontwikkeld product. Sinds 2008 realiseren wij gripstrips onder de naam Gripstrip B.V. Wij passen gripstrips voornamelijk toe op onze eigen producten, maar het is als houthandel ook mogelijk om gripstrips bij ons af te nemen.

Realisatie van een gripstrip

Allereerst wordt door middel van frezen de groef vooraf voorzien van een zwaluwstaart. Nadat de zwaluwstaart is uitgefreesd worden de sleuven gevuld met een epoxy vulling, welke vervolgens wordt afgestrooid met slijtvast instrooimateriaal.

Door toepassing van de zwaluwstaart worden de strips als het ware opgesloten in het dekdeel. Door deze extra handeling worden de risico’s van losgelaten strips, door o.a. invloeden van regen, vorst en warmte, tot een minimum beperkt. Het aanbrengen van twee gripstrips per dekdeel, van 190 mm breed, is voldoende om het gewenste anti-slip effect te creëren.

De voordelen van gripstrips

In de werkplaats worden de strips in een geconditioneerde locatie aangebracht, hierdoor hoeven er geen voorzieningen op de bouwlocatie getroffen te worden.

We zetten graag de belangrijkste voordelen van de gripstrips voor u op een rijtje:

  • De natuurlijke uitstraling van hout blijft behouden
  • Toepassing bij vrijwel iedere houtsoort en kunststof mogelijk
  • Hout kan blijven 'ademen', wat de kwaliteit en duurzaamheid bevordert
  • Toepasbaar op nieuwe en gebruikte delen (van het wegdek)
  • Een gunstige prijs-kwaliteitverhouding

Damsteegt helpt u graag verder met de veiligheid van uw houten civiele kunstwerk of kunststof dekplanken door gripstrips toe te passen.

  Gripstrip en leuning Den Bosch
  Vlonder met gripstrip
  dekplank met gripstrip Elst
Alle afbeeldingen (5)