Al jaren de partner van

Utrecht

Vervanging bruggen Utrecht Lunetten

In de wijk Lunetten in Utrecht hebben we meerdere bruggen mogen vervangen, de Balearenbrug, Jungfraubrug en zo ook de Gaasterlandbrug en Fivolingobrug. De bruggen in Lunetten hebben allemaal hetzelfde uiterlijk, met veel gebruik van hout in combinatie met RVS. Ook betreffen het veelal hangbruggen. Er wordt niet vaak meer gekozen voor een hangbrugconstructie bij een voetgangers- en fietsbrug. Dat maakt de Gaasterlandbrug en Fivolingobrug ook zo bijzonder. De nieuwe bruggen zijn qua ontwerp een replica van de oude bruggen.

Gaasterlandbrug

De Gaasterlandbrug bestaat eigenlijk uit twee bruggen. Brug 1 is voor voetgangers en de naastgelegen brug is een fietsbrug. Beide bruggen liggen op hetzelfde landhoofd en dezelfde kespen. De gehele brug (behalve de betonnen landhoofden) is gemaakt van hout. Dit is gecombineerd met RVS in de stangen en bevestigingsmiddelen. Op de houten dekplanken is door ons een Gripstrip aangebracht.

Fivelingobrug

De Fivelingobrug is een voetgangersbrug. Net zoals de Gaasterlandbrug is het een hangbrug geheel gemaakt van hout. Ook bij deze brug is het hout gecombineerd met RVS onderdelen.

  fivelingobrug utrecht
  hangbrug
  houten brugdek met gripstrip
Alle afbeeldingen (7)