Al jaren de partner van

Weesp

Rondje Gouw

Aannemersbedrijf Damsteegt voert de engineering, productie en realisatie uit van acht fietsbruggen in de Bloemendalerpolder in Weesp. De bruggen vormen een essentieel onderdeel van een recreatieve fiets- en wandelroute in de nieuwe woonwijk. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van GEM Bloemendalerpolder.

Oorspronkelijk begon de opdracht met de realisatie van vijf stalen bruggen. Vanwege de tevredenheid van de opdrachtgever met het geleverde werk, werd de opdracht uitgebreid met nog drie bruggen, waarvan er al twee gerealiseerd zijn. De voltooiing van de laatste brug is gepland voor 2025.

  bruggen bloemendalerpolder
  vakwerkleuning
  stalen brug
Alle afbeeldingen (8)

Ontwerp & realisatie

Elke brug is ontworpen als een paralellogram met een stalen frame, composiet dekplanken en een slijtlaag. Kenmerkend voor de bruggen zijn de witte leuningen van Accoya hout. Accoya hout is bekend om zijn lange levensduur en milieuvriendelijke eigenschappen, wat het een ideale keuze maakt. Het leuningwerk is voorzien van pen-en-gatverbindingen, gefreesd door Doornekamp, wat een efficiënte montage mogelijk maakt. Het ontwerp van de brug is verzorgd door Witteveen + Bos.

Alle bruggen zijn prefab geproduceerd en gemonteerd in onze productielocatie in Meerkerk. Daarna zijn de bruggen naar Bloemendalerpolder vervoerd en daar geplaatst en afgewerkt. Onze aanpak heeft geresulteerd in een prachtig eindresultaat dat de woonwijk verrijkt en een goede verkeersdoorstroming voor fietsers en wandelaars bevordert.