Al jaren de partner van

Zowel ontwerp als bouw

Doordachte realisatie van fietsbruggen

Op zoek naar een partij voor de realisatie van uw fietsbruggen? Damsteegt realiseert al 30 jaar bruggen en doet dit met passie. Door onze ervaring kunnen we u voorzien van relevant advies.

Allereerst beginnen wij met het ontwerp van de nieuwe fietsbrug. Vervolgens gaan we na uw goedkeuring over op productie en plaatsing. Kortom, voor realisatie van fietsbruggen is Damsteegt uw betrouwbare partner.

De fietsbrug is veelal voor fietsverkeer. Echter, een dergelijke brug wordt ook regelmatig door zowel fietsers en als voetgangers gebruikt. Daarom wordt het ook wel een fiets-voetgangersbrug wordt genoemd. In enkele gevallen kan een incidenteel voertuig ook gebruik maken van de brug.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Uw partner in bruggen

De opbouw van een fietsbrug

Een nieuwe fietsbrug wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen. Als Damsteegt adviseren we welke materialen het meest geschikt zijn. Dit doen we door zowel naar de gebruiker als de omgeving te kijken. Vanzelfsprekend worden hierin uw wensen ook meegenomen.

Een fietsbrug bestaat uit de volgende elementen:

  • Fundering
  • Brugliggers
  • Brugdek
  • Brugleuning
  • Eventuele stootplaten

Uitgebreid materialen assortiment

Wij vinden het belangrijk dat de nieuwe brug wordt opgebouwd uit materialen, die het best aansluiten op uw vraagstuk. Daarom zijn wij compleet materiaal onafhankelijk.

Ons materialen assortiment bestaat uit beton, composiet, hout en staal. Zo creëren wij totaal verschillende fietsbruggen. Deze zijn elk volledig afgestemd op de omgeving en gebruiker.

Fietsbrug Fietsbrug - Project

Stijlen

Een gebogen of rechte fietsbrug, bij ons behoort het allemaal tot de mogelijkheden. Wij maken een ontwerp dat zowel mooi voor het oog is als functioneel. Een brug kan gemaakt worden in vele stijlen. Uiteraard zullen we kijken welk ontwerp het beste aansluit bij de omgeving en uw wensen.

Fietsbrug fietsbrug-tekst-2

Voor een moderne wijk ontwerpen wij bijvoorbeeld strakke bruggen, maar in een authentiek dorp kiezen we voor een landelijke stijl. Zo gaat de fietsbrug als ware op in de omgeving. Natuurlijk kunnen we er ook voor kiezen om de brug er uit te laten springen met een uniek design.

Jarenlange ervaring: Uw brugexpert

Damsteegt zit al ruim 30 jaar in het vak. Wij gaan met passie aan de slag om uw fietsbrug(gen) succesvol op te leveren. Met Damsteegt kiest u voor: kwaliteit, continuïteit, flexibiliteit en tevredenheid.

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat deze kernwaarden de basis zijn voor een prettige samenwerking. Hoe eerder wij betrokken raken bij uw vraagstuk, hoe beter wij u kunnen adviseren en helpen.

Fietsbrug fietsbrug-tekst-3

Wij hebben projecten opgeleverd voor aannemers, projectontwikkelaars, de rijksoverheid, provincies, gemeenten en recreatie- en waterschappen. Door de vele ervaring weten we vandaag de dag exact wat u als klant nodig heeft.

Onderstaand kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze ervaren experts helpen u graag verder om uw fietsbrug volledig naar wens te realiseren!

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om fietsbruggen veilig en betrouwbaar te houden?


Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een fietsbrug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. 
In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.