Al jaren de partner van

Zowel ontwerp als bouw

Doordachte realisatie van fietsbruggen

Op zoek naar een partij voor de realisatie van uw fietsbrug? Damsteegt realiseert al 30 jaar bruggen en doet dit met passie. Door onze ervaring kunnen we u voorzien van relevant advies.

Allereerst beginnen wij met het ontwerp van de nieuwe fietsbrug. Vervolgens gaan we na uw goedkeuring over op productie en plaatsing. Kortom, voor realisatie van fietsbruggen is Damsteegt uw betrouwbare partner.

De fietsbrug is veelal voor fietsverkeer. Echter, een dergelijke brug wordt ook regelmatig door zowel fietsers en als voetgangers gebruikt. Daarom wordt het ook wel een fiets-voetgangersbrug wordt genoemd. In enkele gevallen kan een incidenteel voertuig ook gebruik maken van de brug.

Uw partner in bruggen

De opbouw van een fietsbrug

Een nieuwe fietsbrug wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen. Als Damsteegt adviseren we welke materialen het meest geschikt zijn.

Dit doen we door zowel naar de gebruiker als de omgeving te kijken. Vanzelfsprekend worden hierin uw wensen ook meegenomen.

Een fietsbrug bestaat uit de volgende elementen:

  • Fundering
  • Brugliggers
  • Brugdek
  • Brugleuning
  • Eventuele stootplaten

Uitgebreid materialen assortiment

Wij vinden het belangrijk dat de nieuwe brug wordt opgebouwd uit materialen, die het best aansluiten op uw vraagstuk. Daarom zijn wij compleet materiaal onafhankelijk.

Ons materialen assortiment bestaat uit beton, composiet, hout en staal. Zo creëren wij totaal verschillende fietsbruggen. Deze zijn elk volledig afgestemd op de omgeving en gebruiker.

Fietsbrug Fietsbrug - Project

Vele stijlen mogelijk

Een gebogen of rechte fietsbrug, bij ons behoort het allemaal tot de mogelijkheden. Wij maken een ontwerp dat zowel mooi voor het oog is als functioneel.

Een brug kan gemaakt worden in vele stijlen. Uiteraard zullen we kijken welk ontwerp het beste aansluit bij de omgeving en uw wensen.

Fietsbrug fietsbrug-tekst-2

Voor een moderne wijk ontwerpen wij vaak strakke bruggen. Bij een authentiek dorp kiezen we weer voor een ander design. Uiteraard passend bij de omgeving, zoals bijvoorbeeld een landelijke stijl. Zo gaat de fietsbrug altijd als ware op in zijn of haar omgeving.

Natuurlijk kunnen we er ook voor kiezen om de brug er uit te laten springen met een uniek design aan beide zijden van de brug. Dit hangt allemaal af van uw wensen en behoeftes, die wij uiteraard graag met u bespreken.

Jarenlange ervaring: Uw brugexpert

Damsteegt zit al ruim 30 jaar in het vak. Wij gaan met passie aan de slag om uw fietsbrug(gen) succesvol op te leveren. Met Damsteegt kiest u voor: kwaliteit, continuïteit, flexibiliteit en tevredenheid.

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat deze kernwaarden de basis zijn voor een prettige samenwerking. Hoe eerder wij betrokken raken bij uw vraagstuk, hoe beter wij u kunnen adviseren en helpen.

Fietsbrug fietsbrug-tekst-3

Met ruim 30 jaar ervaring weten we vandaag de dag exact wat u als klant nodig heeft. Wij hebben projecten opgeleverd voor verschillende partijen, waaronder:

  • Aannemers
  • Projectontwikkelaars
  • Provincies
  • Gemeentes
  • Recreatie- en waterschappen

Onderstaand kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze ervaren experts helpen u graag verder om uw fietsbrug volledig naar wens te realiseren!

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om fietsbruggen veilig en betrouwbaar te houden?


Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een fietsbrug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. 
In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.

Wat zijn de voordelen van een fietsbrug?

Er zijn vele voordelen verbonden aan het realiseren van een fietsbrug, waaronder:

Verbeterde veiligheid
Een fietsbrug verhoogt de veiligheid voor fietsers, wat natuurlijk de kans op ongevallen verminderd. Door een fietsbrug zijn de fietsers (en in sommige gevallen ook voetgangers) verzekerd van een eigen route. Hierdoor zijn zij niet meer genoodzaakt om met auto’s en andere gemotoriseerde voertuigen op dezelfde weg te fietsen of lopen.

Realisatie van een efficiëntere route
Fietsbruggen zorgen voor efficiëntere routes in de omgeving. Hierdoor wordt niet alleen de reistijd verkort. Ook wordt het aantrekkelijker gemaakt om de fiets te pakken in plaats van de auto. Dit bevordert zowel de gezonde levensstijl van de inwoners als een milieuvriendelijk beleid.

Milieuvriendelijk beleid
Fietsen of lopen zorgt namelijk, in tegenstelling tot het gebruik van auto’s, niet voor een schadelijke CO2-uitstoot. Oftewel, de bouw van een fietsbrug kan ook een stimulans zijn voor uw inwoners om gebruik te maken van een milieuvriendelijk transportmiddel.

Vermindering van de verkeerscongestie
Des te meer mensen kiezen voor een fiets als transportmiddel óf zich lopend verplaatsen, des te minder auto’s er op de weg zullen zijn. Naast de voordelen op het gebied van duurzaamheid, zorgt dit ook voor een vermindering in verkeerscongestie in stedelijke gebieden.

Tussen welke punten kan een fietsbrug een verbinding zorgen?

Een fietsbrug kan een verbinding zijn tussen verschillende punten. Dit is afhankelijk van de wensen en behoeftes van een specifiek project.

Over het algemeen wordt deze brug gebouwd om een fysieke hindernis voor fietsers en eventueel voetgangers te overbruggen. Denk hierbij aan rivieren, spoorlijnen of drukke wegen waar fietsers en voetgangers zich zonder fietsbrug niet veilig over kunnen verplaatsen.

Het is ook mogelijk dat de brug onderdeel is van een regionaal netwerk aan fietspaden en looproutes.