Al jaren de partner van

De realisatie van een

Fietsbrug

Op zoek naar een partij voor de realisatie van uw fietsbrug? Damsteegt bouwt al 30 jaar bruggen en doet dit met passie. Door onze ervaring kunnen we u voorzien van relevant advies.

Allereerst beginnen wij met het ontwerp van de nieuwe brug. Vervolgens gaan we na uw goedkeuring over op productie en plaatsing. Kortom, voor realisatie van bruggen is Damsteegt uw betrouwbare partner.

Fietsbruggen zijn veelal voor fietsverkeer. Ook wordt een fietsbrug regelmatig gebruikt door voetgangers. Daarom wordt het ook wel een fiets-voetgangersbrug genoemd. In enkele gevallen kan een uitzonderlijk voertuig ook gebruik maken van de brug.

Neem contact op

Uw partner in bruggen

De opbouw van een fietsbrug

Bruggen worden opgebouwd uit verschillende onderdelen. Als Damsteegt adviseren we de meeste geschikte materialen. Dit doen we door zowel naar de gebruiker als naar de omgeving te kijken. Uw wensen worden meegenomen.

Een fietsbrug bestaat uit de volgende elementen:

  • Fundering
  • Brugliggers
  • Brugdek
  • Brugleuning
  • Eventuele stootplaten

Uitgebreid materialen assortiment

Wij vinden het belangrijk dat de nieuwe brug wordt opgebouwd uit materialen, die het best aansluiten op uw vraagstuk. Daarom zijn wij compleet materiaal onafhankelijk.

Ons materialen assortiment bestaat uit beton, composiet, hout en staal. Zo creëren wij totaal verschillende bruggen. Deze zijn elk volledig afgestemd op de omgeving en gebruiker.

Fietsbrug Fietsbrug-Damsteegt

Een fietsbrug kent vele stijlen

De gebogen en rechte fietsbruggen behoren bij ons allemaal tot de mogelijkheden. Wij maken een ontwerp dat zowel mooi als functioneel is.

Een brug kan gemaakt worden in vele stijlen. Uiteraard zullen we kijken welk ontwerp het beste aansluit bij de omgeving en uw wensen.

Fietsbrug Fietsbrug-Damsteegt-1

Voor een moderne wijk ontwerpen wij vaak strakke bruggen. Bij een authentiek dorp kiezen we weer voor een ander design. Uiteraard passend bij de omgeving, zoals bijvoorbeeld een landelijke stijl. Zo wordt de fietsbrug te allen tijde in zijn of haar omgeving opgenomen.

Natuurlijk kunnen we er ook voor kiezen om de brug er uit te laten springen met een uniek design. Dit hangt allemaal af van uw wensen en behoeftes, die wij uiteraard graag met u bespreken.

Jarenlange ervaring: Uw fietsbrug expert

Damsteegt zit al ruim 30 jaar in het vak. Wij gaan met passie aan de slag om uw brug(gen) succesvol op te leveren. Met Damsteegt kiest u voor: kwaliteit, continuïteit, flexibiliteit en tevredenheid.

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat deze kernwaarden de basis zijn voor een prettige samenwerking. Hoe eerder wij betrokken raken bij uw vraagstuk, hoe beter wij u kunnen adviseren en helpen.

Fietsbrug Fietsbrug-Damsteegt

Met ruim 30 jaar ervaring weten we vandaag de dag exact wat u als klant nodig heeft. Wij hebben projecten opgeleverd voor verschillende partijen, waaronder:

  • Aannemers
  • Projectontwikkelaars
  • Provincies
  • Gemeentes
  • Recreatie- en waterschappen

Onderstaand kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze ervaren experts helpen u graag verder om uw fietsbrug volledig naar wens te realiseren!

Een nieuwe fietsbrug aan laten leggen

Veiligheid voor de inwoners van een stad of dorp is erg belangrijk voor iedereen. Een nieuwe fietsbrug kan hier invloed op hebben. Het kan zijn dat de oude brug zorgt voor ongelukken of dat een bepaalde plek beter bereikbaar kan worden met een nieuwe fietsbrug. Om de veiligheid nog meer te verhogen, maken we gebruik van genoeg verlichting. Dit voor de vroege of late fietsers, want veiligheid kent geen tijd.

Bij Damsteegt denken wij niet alleen aan veiligheid maar ook aan de esthetische en duurzame waarde. De nieuwe fietsbrug zal de stad moderner laten ogen. De nieuwe fietsbrug zal zoveel mogelijk gemaakt worden van duurzame materialen. Dit met oog op de toekomst en de komende generaties die over de brug mogen fietsen.

Naast dat de nieuwe fietsbrug gebruikt wordt door fietsers, kunnen we er voor kiezen om een plek voor de voetgangers toe te voegen. Op die manier wordt het een multifunctionele brug waar iedereen van kan genieten. Nog niet overtuigd om een nieuwe fietsbrug te laten aanleggen in uw dorp of stad? Dan leggen wij u de details graag uit via de telefoon of email!

Meer informatie