Al jaren de partner van

Damsteegt ondersteunt

Maatschappelijk en sociaal

Op maatschappelijk en sociaal gebied willen we bij Aannemersbedrijf Damsteegt een voortrekkersrol nemen aan de hand van de volgende thema’s. 

Social Return On Investment (SROI)

SROI is een breed begrip. Voor ons komt het er op neer dat we binnen ons bedrijf altijd op zoek zijn naar mogelijkheden om mensen met een afstand tot de (reguliere) arbeidsmarkt kansen te bieden. Dit geeft deze werknemers de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen, (werk)ervaring op te doen en hun kansen op herintreden op de arbeidsmarkt te vergroten. 

Ontwikkeling van de gemeenschap

Wij leveren een positieve bijdrage aan de plaatselijke gemeenschap d.m.v. sponsoring van bijvoorbeeld de voetbalclub (SV Meerkerk). Verder sponsoren we regelmatig doelen waar onze medewerkers binding mee hebben en zich voor inzetten. 

Arbeidsomstandigheden

Door goed overleg, een goede planning en het gebruik van kwalitatief hoogstaand materiaal wordt structureel overwerk en daarmee te zware belasting van onze werknemers voorkomen. 

Charitatieve instellingen

We zijn betrokken bij een aantal charitatieve instellingen met uiteenlopende doelen. Wij hebben ervoor gekozen om een aantal sociaal maatschappelijke en op de mens gerichte activiteiten voor een langere periode te ondersteunen.

Hiermee willen we voorkomen dat de beschikbare middelen versnipperen over veel en verschillende projecten. Bovendien bouwen we op deze manier samen wat op en kunnen we meer voor elkaar betekenen.

Stimuleren van de lokale economie

Wij zijn actief door het hele land. Op veel werklocaties zoeken we de samenwerking op met lokale ondernemers. De inzet van lokale partijen en een duidelijke visie resulteert in een positieve ‘beleving’, een hoger verantwoordelijkheidsgevoel en daarmee een betere kwaliteit van het project.