Al jaren de partner van

Uniek maatwerk met de voordelen van prefab

Een duiker van beton als oplossing

Op zoek naar een partij die gespecialiseerd is in het vervaardigen en plaatsen van betonnen duikers? Zoek niet verder! Bij Damsteegt bent u aan het juiste adres.

Duikers worden vaak toegepast als alternatief voor een brug. Het is namelijk niet alleen een eenvoudiger alternatief, maar ook nog eens goedkoper. Er zit wel één duidelijk verschil tussen de twee constructies. Bij een betonnen duiker wordt de bodem namelijk van de watergang onderbroken. Dit in tegenstelling tot wat er gebeurt bij een brug.

Aannemersbedrijf Damsteegt is gespecialiseerd in het produceren en realiseren van prefab betonnen duikers. In onze fabriek worden duikers desgewenst voorzien van een afwerking van metselwerk. Dit draagt bij aan de authentieke uitstraling van de rechthoekige duikerelementen.

In de afgelopen jaren hebben we voor vele opdrachtgevers een totaaloplossing verzorgd. Kortom, op het gebied van duikers bieden wij maatwerk prefab oplossingen die door eigen productie en uitvoering snel te realiseren zijn!

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt verbindt theorie en praktijk

Optimaal ontwerp en uitvoering

Door ons vroegtijdig te betrekken kunnen wij het meest optimale ontwerp realiseren. Volledig naar wens en passend bij uw situatie. Allereerst kijken we naar de locatie en de juiste toepassing. Het leveren van passend maatwerk staat namelijk bij Damsteegt hoog in het vaandel. Graag denken we met u mee of een koppelduiker, hangduiker of portaalduiker het meest passend bij uw situatie is.

Wanneer dit is vastgesteld, stellen we zorgvuldig een ontwerp samen. We houden hierbij rekening met de geldende eisen en normen, wat uiteraard geen belemmering is voor het leveren van passend maatwerk.

Als het ontwerp is goedgekeurd, kan de productie worden gestart. Allerlei factoren worden hierbij in acht genomen. Alles om uiteindelijk de best mogelijke duiker buizen van beton te realiseren.

Duiker beton Duiker beton - Project

Lagere MKI score

Door onze duikers te prefabriceren op onze eigen locatie, sparen we een groot aantal logistieke bewegingen uit. Elementen worden op 1 locatie gefabriceerd en (deels) geassembleerd. Naderhand worden deze vervoerd. Voor dit transport maken wij gebruik van onze eigen transportmiddelen.

Door deze aanpak wordt niet alleen de bouwtijd, maar ook de bouwoverlast op de projectlocatie geminimaliseerd. Bovendien beperken we CO²- en stikstofuitstoot.

Ons betonafval wordt verwerkt tot granulaat en toegepast in het beton wat wij gebruiken. Dit draagt bij aan onze circulaire doelstellingen.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een duiker?


Een duiker maakt het op een relatief eenvoudige manier mogelijk om een weg over het water aan te leggen zonder de watergang te onderbreken. Het bouwen van een brug is in veel gevallen complexer en duurder.

Door het overgrote deel van onze constructies te prefabriceren op onze eigen locatie sparen we een groot aantal logistieke bewegingen uit. Dit vermindert de CO²- uitstoot aanzienlijk. De benodigde elementen worden in principe op 1 locatie gefabriceerd, (deels) geassembleerd en gaan daarna op transport. Voor dit transport maken wij gebruik van onze eigen transportmiddelen.

Wat voor duikers produceren en realiseren jullie?


De duikers die wij produceren zijn in de meeste gevallen van beton. Maatwerk is onze specialiteit. We denken dan ook actief mee en nemen de omgeving, belasting en andere aspecten mee in de overweging. Dit leidt vervolgens tot de keuze voor bijvoorbeeld een koppelduiker, hangduiker of portaalduiker.

Wij kunnen de duikers indien gewenst (prefab) voorzien van metsel- en leuningwerk. Uiteraard nemen we altijd de geldende normen en eisen van het Waterschap in acht.