Al jaren de partner van

Productie drijflichamen

Expert in drijvend bouwen

Drijflichamen produceren wij van beton, al dan niet met EPS kern, of composiet. Een drijflichaam leveren voldoende drijfvermogen en stabiliteit leveren om een huis of vergelijkbaar object stabiel te laten drijven.

Betonnen drijflichamen produceren we prefab in onze betonproductie. Daarnaast hebben wij een demontabele stalen bekisting ontwikkeld die is opgebouwd uit 9 delen. Met deze speciale bekisting worden de wanden en de vloer van de drijfbak in één keer gestort. In drie dagen wordt de bekisting opgebouwd, brengen we de wapening aan en storten we de kist vol. Omdat alles in één stort wordt uitgevoerd, zijn er geen aansluitende delen of stortnaden en is er dus ook geen kans op lekkage.

Composiet drijflichamen produceren wij in onze composiethal. Glasvezel versterkt composiet wordt vooral toegepast in verband met de zeer lange levensduur en het minimale onderhoud. Daarnaast biedt de toepassing van composiet een grote ontwerp vrijheid.

Binnen Aannemersbedrijf Damsteegt hebben wij ruime ervaring met drijvend bouwen. Lees hieronder meer over onze aanpak.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Van welke materialen produceren jullie drijflichamen?

Drijflichamen produceren wij van beton, al dan niet met EPS kern, of composiet. Een drijflichaam moet voldoende drijfvermogen en stabiliteit leveren om een huis stabiel te laten drijven en optimale woonbeleving te creëren.