Al jaren de partner van

Op maat gemaakte oplossingen

Damsteegt realiseert drijvende vlonders

Op zoek naar een partij voor de realisatie van een drijvende vlonder? Damsteegt gaat graag voor u aan de slag. Eerst bespreken we samen uw wensen en werken dit uit in een voorstel. De drijvende vlonder wordt vervolgens geheel op maat gemaakt.

Damsteegt neem het gehele traject voor u uit handen. Naar aanleiding van uw wensen gaan onze engineers aan de slag met het ontwerp en de constructieve uitwerking van de drijvende vlonder. Vervolgens gaan we over op de productie en realisatie. We houden u tijdens het gehele traject goed op de hoogte. Uit ervaring weten wij dat duidelijke en transparante communicatie leidt tot de mooiste projecten en resultaten.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Afgestemd op de omgeving

Onze drijvende vlonders

Wij realiseren vlonders die afgestemd zijn op de omgeving, hierdoor past de vlonder altijd in het geheel. Naast de vormgeving zorgen wij er natuurlijk voor dat de drijvende vlonder (ook wel een drijvend terras genoemd) ook praktisch te gebruiken is.

Is er gekozen voor een houten vlonder? Dan zullen wij ervoor zorgen dat deze bij elke weersomstandigheid veilig te gebruiken is. Als het regent of sneeuwt zal het hout glad worden. Wij gaan deze gladheid tegen door gripstrippen op het hout toe te passen. Hierdoor wordt het hout permanent stroef gehouden.

 Drijvende vlonder - Damsteegt

Onze materialen

Damsteegt is geheel materiaal onafhankelijk. Dit komt doordat wij namelijk zelf hout, beton, staal en composiet produceren. Zo kunnen wij altijd de beste oplossing voor u vinden. Iedere steiger of vlonder vraagt namelijk om een andere samenstelling en vormgeving.

Lijkt Damsteegt de ideale partij voor de realisatie van uw drijvende vlonder? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een steiger en een vlonder?

Steigers en vlonders hebben behoorlijk veel overeenkomsten. De onderconstructie bestaat uit palen en gordingen. Deze zorgen er6voor dat er een draagconstructie ontstaat. De constructie wordt voorzien van dekplanken. We noemen het automatisch een steiger wanneer de staanders van een vlonder rechtstreeks in contact staan met het water. H6et geheel krijgt dan een aan water gerelateerde functie. Steigers zijn over het algemeen smalle, boven het water aangebrachte of drijvende constructies die toegang verlenen tot vaartuigen in het water.

In welk materiaal worden steigers en vlonders uitgevoerd?

Beide constructies kunnen volledig uit hout of staal worden vervaardigd. Vaak is er sprake van een combinatie van deze twee. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid wordt er veelvuldig gekozen voor een stalen onderbouw met stalen buispalen. Het dek wordt meestal uitgevoerd in hout en vervolgens voorzien van gripstrips. Door deze gripstrips te gebruiken blijft de natuurlijke uitstraling van het hout behouden. Wel zorgen deze ervoor dat het hout permanent stroef is, onder alle weersomstandigheden. Dat is wel zo veilig.

Welk formaat steigers en vlonders kunnen er worden vervaardigd?

Dit is heel uiteenlopend. Zo realiseerden we een kleine vissteiger of -vlonder op een recreatieplas, maar ook een steigerconstructie waar 30 woonboten kunnen aanmeren. Een voorbeeld van dit laatste is project Schoonschip in Amsterdam. De drijvende woningen in samenwerking met Zederik Bouw zijn doorgaans ook voorzien van steigers en vlonders van behoorlijke afmetingen.