Meer dan 20 jaar ervaring in het

Reinigen van civiele kunstwerken

Het reinigen van civieltechnische kunstwerken zoals bruggen is zeer specialistisch en belangrijk werk. Periodieke reiniging heeft een positief effect op de levensduur, veiligheid en het aanzicht van civieltechnische kunstwerken.

Wij kunnen verschillende soorten civieltechnische kunstwerken reinigen: van monumentale bruggen, ophaalbruggen tot kademuren met hoge en lage druk. U kunt bij ons terecht voor het reinigen van:

  • Bruggen
  • Steigers
  • (Drijvende) Vlonders
  • Kademuren
  • Fietstunnels
  • Sluisdeuren
Lees meer

Houten bruggen reinigen

Een brug van hout wordt aangetast door de natuur. Planten en bomen zorgen voor groene aanslag en mos op de brug. Door groene aanslag kan het hout niet meer ‘ademen’, wat leidt tot een kortere levensduur. Als de groene aanslag verwijderd is kan het hout weer ademen, beter drogen en gaat de brug dus langer mee. Daarnaast is het aanzicht van een gereinigde brug een stuk fraaier. Het verschil tussen een niet gereinigde en gereinigde brug is aanzienlijk.

Neem contact op!

Voor

Na

Brugdek reinigen

Een brugdek, van houten of kunststof dekplanken, wordt erg glad als er een laag groene aanslag of mos op de dekplanken ontstaat. Om brugdekken te reinigen gebruiken we een speciale dekreiniger. Deze dekreiniger reinigt het dek streeploos met stomend water. Door stomend water te gebruiken in plaats van vloeibaar water is er minder water nodig.

Dekplanken zijn gemonteerd op liggers, deze zijn ook te zien door de ruimte die zich tussen de dekplanken bevindt. Tussen deze ruimtes hoopt vuil op. Na de reiniging van het brugdek zorgen we niet alleen dat de brugdekplanken schoon zijn, maar ook dat de liggers weer zichtbaar zijn.

Betonbrug reinigen

Bruggen van beton zijn net als houten bruggen na een tijd bedekt onder een groene aanslag en vuil. Dit ziet er niet mooi uit. Bij een betonbrug wordt het zijaanzicht, de schamprand en (afhankelijk van het brugdek) het bovenaanzicht gereinigd. Het reinigen van beton moet op de juiste wijze gebeuren omdat anders de cementsluier beschadigd.

Dit laagje zorgt voor een glad aanzicht van het beton. Wanneer de cementsluier beschadigd raakt, wordt het beton ruw. Hierdoor wordt het grind in het beton zichtbaar. Door onze manier van reinigen wordt het beton mooi schoon, maar blijft de cementsluier intact.

Voor

Na

Staal reinigen

Staal komt vaak voor in een brug bijvoorbeeld in de leuningen en de liggers. Ook hier kan vuil, zand en groene aanslag ophopen. Dit is slecht voor de coating. Door staal met coating te reinigen gaat de coating/ verf langer mee en ziet het er een stuk mooier uit. Dit doen we met maximaal 150 bar en een speciaal spuitstuk om de coating niet te beschadigen.

Bij Damsteegt kunnen wij uw stalen bruggen zorgvuldig reinigen. Bij interesse kunt u vrijblijvend een gratis offerte aanvragen!

Vraag gratis offerte aan!

Werkwijze van Damsteegt

1

Voorbereiding:

• Nadat de opdracht voor reiniging bij ons is binnengekomen wordt het object opgenomen in de planning

• Er wordt een werkplan opgesteld waarin we alle stappen in een duidelijke taal omschrijven

2

Het reinigen:

• Onze reiniger gaat met zijn maatwerk spuitkar naar het te reinigen object

• Waar nodig worden de verkeersmaatregelen getroffen

• Het object wordt op een specialistische wijze gereinigd, waarbij wij niet alleen zorgen dat de brug schoon wordt, maar ook dat het object langer mee gaat

3

Opleverdossier:

• Na het reinigen van het kunstwerk wordt er een opleverdossier opgesteld en overgedragen aan de opdrachtgever

Vrijblijvend kennismaken

Kademuren laten reinigen

Naast het reinigen van bruggen zijn wij ook specialist in het reinigen van kademuren. Dit is erg belangrijk om de stabiliteit van de kademuren te behouden. Nadat de kademuur door ons gereinigd is wordt de staat van de kademuren goed zichtbaar en kan er gecontroleerd worden of de kademuren beschadigingen vertonen.

Een belangrijk aspect bij deze controle is de rollaag. Als de rollaag beschadigd is kan er vocht in de muur komen. Indien er bij de controle geconstateerd wordt dat er voegwerk beschadigd is dan kunnen wij het voegwerk opnieuw aanbrengen.

Mocht u uw kademuren willen laten reinigen, dan bent u bij ons op het juiste adres! Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Vraag een offerte aan!

Voor

Na

Speciaal reinigingsmaterieel ontwikkeld

Voor de reiniging van bruggen, kademuren en civiele werken hebben wij speciaal materieel ontwikkeld. Onze reinigingskar speelt hierin de hoofdrol. De kar beschikt over een wateropslag, meerdere motoren en filters. Het is de aandrijving voor onze spuitlanzen en de dekreiniger. Water wordt uit de sloot of rivier gezogen en gefilterd in de kar.

Vervolgens wordt met het schone water de brug gereinigd. Op deze manier besparen we veel water. We werken met een divers assortiment van 6 verschillende lanzen en verschillende nozzles om de reinigingswerkzaamheden nauwkeurig en doeltreffend uit te voeren, afgestemd op de specifieke behoeften van elk project.

Naast ons spuitmaterieel beschikken wij ook over hulpmaterialen om moeilijk bereikbare plekken te bereiken. Zo hebben we eigen pontons om objecten vanaf het water te reinigen. Ook kunnen we een hoogwerker inzetten. Indien er verkeersmaatregelen nodig zijn, regelen we dit volgens de CROW-normen.

Damsteegt heeft meer dan 20 jaar ervaring

Met meer dan 20 jaar ervaring in het reinigen van civiele kunstwerken beschikken wij over de juiste expertise. Wat ons onderscheidt is onze aandacht voor het behoud van de levensduur van materialen. Wij kijken niet alleen naar het directe resultaat, maar we houden ook rekening met de lange termijn. We passen ons materieel aan per object en onderdeel om het materiaal zo mooi mogelijk te houden en coatings niet te beschadigen.

Voor we beginnen met de reinigingswerkzaamheden maken we een werkplan waarin we de stappen in duidelijke taal omschrijven. Na het reinigen ontvangt u van ons een opleverdossier.

Wilt u beginnen met het reinigen van uw civiele kunstwerken? Dan beginnen we bij de offerte. Deze kunt u hieronder gratis aanvragen!

Gratis offerte aanvragen!