Al jaren de partner van

Uniek maatwerk met de voordelen van prefab

Een duiker van beton als oplossing

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk, betonnen duikers. Duikers worden vaak toegepast als eenvoudig en goedkoper alternatief voor een brug. Bij een betonnen duiker wordt de bodem van de watergang onderbroken, dit in tegenstelling tot wat er gebeurt bij een brug. Aannemersbedrijf Damsteegt is gespecialiseerd in het produceren en realiseren van prefab betonnen duikers. In onze fabriek worden duikers desgewenst voorzien van een afwerking van metselwerk. Dit draagt bij aan de authentieke uitstraling van de rechthoekige duikerelementen.

In de afgelopen jaren hebben we voor vele opdrachtgevers een totaaloplossing verzorgd. Kortom; op het gebied van duikers bieden wij maatwerk prefab oplossingen die door eigen productie en uitvoering snel te realiseren zijn!

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt verbindt theorie en praktijk

Optimaal ontwerp en uitvoering

Door ons vroegtijdig te betrekken kunnen wij het meest optimale ontwerp realiseren wat passend is bij uw situatie. We kijken naar de locatie en de juiste toepassing, waarna we zorgvuldig een ontwerp samenstellen. We houden hierbij rekening met de eisen en zorgen voor maatwerk. Als het ontwerp is goedgekeurd starten we de productie. We houden hierbij rekening met alle mogelijke factoren en realiseren zo de best mogelijke duiker buizen van beton.

Duikers Duiker beton - Project

Lagere MKI score

Door onze duikers te prefabriceren op onze eigen locatie sparen we een groot aantal logistieke bewegingen uit. Elementen worden op 1 locatie gefabriceerd, (deels) geassembleerd en gaan naderhand op transport. Voor dit transport maken wij gebruik van onze eigen transportmiddelen. Door deze aanpak wordt de bouwtijd en daarmee ook de bouwoverlast op de projectlocatie geminimaliseerd. Bovendien beperken we CO²- en stikstofuitstoot.

Ons betonafval wordt verwerkt tot granulaat en toegepast in het beton wat wij gebruiken. Dit draagt bij aan onze circulaire doelstellingen.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een duiker?

Een duiker maakt het op een relatief eenvoudige manier mogelijk om een weg over het water aan te leggen zonder de watergang te onderbreken. Het bouwen van een brug is in veel gevallen complexer en duurder. Door het overgrote deel van onze constructies te prefabriceren op onze eigen locatie sparen we een groot aantal logistieke bewegingen, lees: CO²- uitstoot uit. De benodigde elementen worden in principe op 1 locatie gefabriceerd, (deels) geassembleerd en gaan daarna op transport. Voor dit transport maken wij gebruik van onze eigen transportmiddelen .

Wat voor duikers produceren en realiseren jullie?

De duikers die wij produceren zijn in de meeste gevallen van beton. Maatwerk is onze specialiteit. We denken dan ook actief mee en nemen de omgeving, belasting en andere aspecten mee in de overweging. Dit leidt vervolgens tot de keuze voor bijvoorbeeld een koppelduiker, hangduiker of portaalduiker. Wij kunnen de duikers indien gewenst (prefab) voorzien van metsel- en leuningwerk. Uiteraard nemen we altijd de geldende normen en eisen van het Waterschap in acht.