Al jaren de partner van

Uw expert in bruggen

Een prefab gemaakte brug

Damsteegt kan onder andere een prefab brug maken van hout of beton. Wat dit precies inhoudt? Dat de brug, voor hoever het mogelijk is, al in onze werkplaats wordt opgebouwd. Vervolgens zorgen onze specialisten voor een feilloze verplaatsing van uw prefab brug naar de locatie.

Een prefab brug is geschikt voor het overbruggen van vele meters. Door het toepassen van elementen die precies op en in elkaar passen ontstaat een heel stevige fundering. Vooral een betonnen prefab brug kan veel gewicht dragen en dit type brug is daarom geschikt voor grote hoeveelheden verkeer.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt zorgt voor verbinding

Een passende brug op iedere plaats

Er zijn veel toepassingen waarvoor een prefab brug geschikt is. Zoals gezegd kan dit zijn voor veel of weinig meters. Bij Damsteegt hebben we hier ervaring mee.

We houden in ons ontwerp rekening met de omgeving waar de brug moet komen en ook met de gebruikers van de prefab brug. Voetgangers en fietsers zijn minder belastend voor een brug dan bijvoorbeeld vrachtverkeer. Daarom is voor iedere situatie een andere toepassing van belang.

Wij adviseren u over de beste keuze en kunnen deze ook voor u realiseren. Zo zijn wij uw betrouwbare partner voor het bouwen van bruggen.

Damsteegt - Prefab burg - Project

Brugadvies door Damsteegt

Bij Damsteegt kunt u terecht voor de gehele organisatie. Het advies, ontwerp, de materialen en natuurlijk de uitvoering. Wij mogen jaarlijks meer dan 400 projecten uitvoeren en gaan ook graag met uw vraagstuk aan de slag.

De materiële productie

Het materiaal dat nodig is voor de toepassing van de prefab brug kunnen wij zelf produceren. Wij hebben moderne bedrijfshallen waarin we diverse materialen kunnen bewerken en toepassen. We zijn dus altijd onafhankelijk in het materiaal wat nodig is voor het maken van een prefab brug.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om prefab bruggen veilig en betrouwbaar te houden?


Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een prefab bruggen?

Uiteraard hangt dit af van de grootte van de brug. Echter, in onze productiehallen in Meerkerk wordt de brug in zijn geheel of in verschillende onderdelen geprefabriceerd. Dit kan in staal, beton, composiet en/of hout, of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur op locatie minimaliseren.