Al jaren de partner van

Ontwerp en realisatie

Onze civieltechnische kunstwerken

Damsteegt realiseert uw gewenste civieltechnische kunstwerken. Met passie voor ons vak gaan we aan de slag met het ontwerp, de productie en uiteindelijke plaatsing. Onze expertise zorgt voor een gewenst en optimaal eindresultaat.

Wij realiseren de volgende civieltechnische kunstwerken:

Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor gripstrip. Zo is uw brug, steiger of vlonder bij elk weer veilig voor gebruikers.

Damsteegt is uw partner in civieltechnische kunstwerken!

Damsteegt verbindt

Samen realiseren we uw civieltechnische kunstwerk

Alleen samen behalen we het gewenste resultaat. Damsteegt adviseert u graag over de mogelijkheden. We gaan samen met u in gesprek over de wensen en ideeën rondom uw civieltechnische vraagstuk. Vervolgens maken wij hier werkelijkheid van.

Waarom kiezen voor Damsteegt:

Damsteegt gaat graag aan de slag met uw vraagstuk. Bij ons zijn alle werkzaamheden in goede handen.

Transparante en heldere communicatie

Wat wij nastreven in onze samenwerking met u? Kwaliteit, continuïteit, flexibiliteit en tevredenheid. Zo blijft zaken doen plezierig wat leidt tot een eindresultaat die maximaal aan uw verwachtingen voldoet. Damsteegt helpt elke opdrachtgever de gewenste oplossing te vinden.

Wij realiseren civieltechnische kunstwerken voor: De rijksoverheid, provincies, gemeenten, recreatie- en waterschappen, aannemers en projectontwikkelaars. Betrek ons op tijd bij uw vraagstuk. Zo komen wij het best tot ons recht.

Wij kijken ernaar uit om over uw ideeën en wensen te horen. Contact ons gerust voor een kennismaking!

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Welke werkzaamheden voert Damsteegt uit?

Wij ontzorgen onze opdrachtgevers volledig. Dat is onze integrale aanpak. 
Het advies, de engineering, productie, realisatie én beheer en onderhoud; alle schakels in de keten hebben wij in eigen beheer. 


Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. 
In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.

Met ons eigen materieel en ervaren personeel zijn we klaar voordat u het in de gaten heeft. Bovendien ondervindt u door deze werkmethode in veel gevallen geen hinder.

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?

Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Waarom is circulariteit een thema bij Aannemersbedrijf Damsteegt?

Vooropgesteld, wij zijn geen milieudeskundigen. Maar we zien wel dat de wereld om ons heen verandert. De vraag naar grondstoffen stijgt, terwijl de voorraad afneemt. Daarom ontwerpen we anders, hergebruiken we vrijkomende onderdelen en zetten we afval en andere reststromen in als nieuwe grondstof. Simpel gezegd; minimale onttrekking van nieuwe grondstoffen, maximaal hergebruik.

Hoe zorgen jullie er voor dat de levensduur van constructies gemaximaliseerd wordt?

Goed onderhoud verlengt de levensduur van een constructie. Dagelijks zijn bij ons verschillende onderhoudsploegen op pad om preventief onderhoud uit te voeren aan civiele kunstwerken en constructies. Daarnaast zorgen onze modulaire en demontabele ontwerpen ervoor dat onderdelen makkelijk vervangen kunnen worden zonder dat er een volledig nieuwe constructie nodig is.