Al jaren de partner van

Civieltechnische kunstwerken

Brugverlichting

Wij krijgen bij Damsteegt vaak de vraag of we verlichting voor bruggen kunnen realiseren. Verlichting kan voor civieltechnische kunstwerken van praktische of esthetische aard zijn. De functie van de verlichting, het soort object en de omgeving bepalen welke verlichting geschikt is. Wij adviseren graag over verlichting voor een civieltechnisch kunstwerk.

Meerdere functies

Praktische verlichting heeft als doel om een object te verlichten omwille van de veiligheid. Door de verlichting kunnen gebruikers van de brug alles goed zien en veilig gebruik maken van het object.

Steeds vaker heeft verlichting echter niet alleen praktische doeleinden, maar is het ook belangrijk hoe de verlichting er uit ziet. De verlichting wordt bijvoorbeeld gebruikt om een object uit te lichten, de functie te benadrukken of de omgeving te versterken.

We zorgen er altijd voor dat de verlichting geen hinder veroorzaakt voor de gebruiker, omgeving of dieren.

Brugverlichting -  brugverlichting-1

Verschillende soorten brugverlichting

Verlichting voor een brug kan op verschillende manieren worden aangebracht. Bij veel bruggen wordt verlichting in de handregel verwerkt. Dit geeft een mooi doorlopend effect.

Het is ook mogelijk om verlichting in het brugdek te verwerken. Om een object uit te lichten, kan de verlichting ook naast een object geplaatst worden. Hierdoor schijnt het licht op het object.

De kleur van de verlichting kan neutraal zijn of fel gekleurd. Kortom, er zijn veel mogelijkheden voor de plaatsing en kleur van de verlichting. Bij het plaatsen van verlichting letten wij er niet alleen op dat de functie vervuld wordt. Ook voorkomen wij te grote contrasten en verblinding om onveilige situaties te voorkomen.

Wij bieden verlichting voor uw civieltechnische of recreatieve kunstwerk, zoals een brug. We vertalen uw wensen in een lichtontwerp en laten dit tot werkelijkheid komen. Meer weten?

Onderstaand kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze experts helpen u graag verder!

Meer informatie