Al jaren de partner van

Pijnacker

Verkeersbrug en wandelvlonder

In opdracht van gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft Damsteegt een verkeersbrug en wandelvlonder gerealiseerd aan de Laan van Buijsen. De Laan van Buijsen is de nieuwe toegangsweg voor de nieuwbouwwijk Park van Buijsen.

  Verkeersbrug Pijnacker
  Leuning verkeersbrug Pijnacker
  Detail verkeersbrug Pijnacker
Alle afbeeldingen (7)

Verkeersbrug

De verkeersbrug is gemaakt van beton met een stalen leuning. De vormgeving van de leuning komt overeen met de eerder gerealiseerde bruggen in de wijk Park van Buijsen. De betonnen landhoofden zijn sfeervol afgewerkt met basalt zetsteen. Het brugdek is voorzien van een slijtlaag. Onder de verkeersbrug is ook een nieuwe kunststof beschoeiing gerealiseerd. Tussen de landhoofden en de beschoeiing zit ruimte waardoor er een natuurlijke faunapassage ontstaat.

Wandelvlonder

Over de plas van Buijsen is een wandelvlonder gerealiseerd. De dekplanken van de wandelvlonder zijn gemaakt van hout, voorzien van gripstrip en bevestigd aan een stalen frame. De fundering van de wandelvlonder bestaat uit een stalen damwand met betonnen deksloof.

Aansluitende verharding

Voor de verkeersbrug hebben we de aansluitende verharding gerealiseerd voor zowel fietsers als auto’s. De aansluitende verharding van het fietspad loopt van de brug naar het viaduct. Voor de auto loopt deze van de rotonde naar de nieuwe verkeersbrug.