Damsteegt als verbinder van nieuwe woonwijken

Wij bouwen bruggen,
u de rest

In ons waterrijke land speelt water ook in veel nieuwe wijken een grote rol. Tegenwoordig zijn er zelfs wijken die op het water gebouwd worden. Bij deze wijken is veelal een toegangsbrug nodig en meerdere fiets- voetgangersbruggen.

Zo realiseerde Damsteegt 32 bruggen voor Nobelhorst in Almere,      11 bruggen voor de wijk Hoog Dalem in Gorinchem en 25 bruggen in Holland Park Diemen.

Verder lezen? Klik dan hier. In onderstaande whitepaper kunt u ook meer informatie vinden over hoe Damsteegt bruggen voor woningbouwprojecten realiseert.

Alle soorten bruggen en materialen mogelijk

Bruggen zijn beeldbepalende elementen in een woonwijk. Het ontwerp van de brug moet architectonisch passen bij de woningen. Damsteegt ontwerpt, produceert en realiseert bruggen van hout, staal, beton en composiet. Door onze eigen productiefaciliteiten zijn wij volledig materiaalonafhankelijk en kunnen we bruggen in elk materiaal produceren.

Neem contact op!

Hoe gaat Damsteegt te werk?

Bij een project als een nieuwe woonwijk komen er veel aspecten kijken, wij kunnen het onderwerp bruggen geheel voor u uit handen nemen. Van de voorbereidende werkzaamheden zoals vergunningen en grondwerkzaamheden tot de engineering, productie en realisatie op locatie. Dit doen we allemaal met eigen personeel in eigen huis. Door middel van een variantenmatrix kan de juiste keuze gemaakt worden tussen aspecten als prijs, design en duurzaamheid.

Als wij in een vroeg stadium worden betrokken bij een project kunnen wij meedenken met de planning en het ontwerp. Onze engineers denken mee over optimalisaties in het ontwerp. Zo zorgen we voor een goede prijs-kwaliteitverhouding waarbij het budget gewaarborgd wordt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen uw specifieke situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op!

Project in Hoog Dalem

  Verkeersbrug Hoog Dalem
  Fietsbrug Hoog Dalem
  Brugdek brug Hoog Dalem
Alle afbeeldingen (9)

De werkwijze van Damsteegt

1

Prijs en planvorming:

• Door Damsteegt in het beginstadium te betrekken kunnen eventuele knelpunten al vroeg verholpen worden

• Hulp nodig bij het schrijven van een EMVI-plan? Wij schrijven zelf ook met regelmaat EMVI plannen en kunnen een bijdrage leveren aan uw EMVI-plan

• Wij hebben ervaring met alle soorten contracten. Ook een bouwteam is voor ons bekend terrein met meer dan 35 succesvol afgeronde bouwteams

2

Tekenen en berekenen:

• Onze engineers beginnen met het maken van een voorlopig ontwerp. Daarna wordt er een definitief ontwerp gemaakt en vervolgens een uitvoeringsontwerp

•Tijdens het ontwerpproces helpen we u met maken van keuzes door middel van een trade of matrix

•Naast het tekenen en berekenen van de constructie kunnen wij u ook ondersteunen bij het aanvragen van de benodigde vergunning

3

Prefab productie:

• Of de brug nu van staal, beton, hout of composiet is, wij produceren de brug in onze eigen productiehallen

• Met behulp van productietekeningen gaan onze collega’s aan de slag

• De brug(onderdelen) worden zover mogelijk ‘af’ gemaakt, zodat hier niet meer aan gewerkt hoeft te worden op locatie.

4

Realisatie:

• De realisatie op locatie wordt verzorgd door onze eigen realisatieteams, mensen met veel ervaring

• Het plaatsen van de bruggen wordt voorbereid met grondwerk en het aanbrengen van een fundatie

• De prefab brug(onderdelen) worden met eigen transport vervoerd en geplaatst en gemonteerd op locatie

• Aan het einde van het project is er een oplevermoment met de opdrachtgever

Damsteegt: Uw betrouwbare civiele partner

Zitten er ook vlonders, kademuren en/ of steigers in het plan? Deze kunnen wij voor u realiseren. Ook het aansluitende straatwerk kunnen wij voor u verzorgen. Kortom, met Damsteegt heeft u één betrouwbare partner voor alle civieltechnische kunstwerken in het project.

Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd? Dan kunt u via onderstaande knop vrijblijvend contact met ons opnemen! Ook voor een telefonisch gesprek staan we altijd open!

Duurzame en circulaire bruggen

Met oog op de toenemende ‘groene’ woonwijken bieden wij diverse duurzame en circulaire civieltechnische kunstwerken leveren waaronder bruggen. In één oogopslag zien hoe wij circulariteit invullen? Download de infographic ‘Circulariteit op Niveau’. Of bent u benieuwd naar onze duurzaamheidsambities? Klik dan hier!

Uiteraard kunnen we ook adviseren op het gebied van duurzaamheid en civiele kunstwerken voor uw nieuwe woonwijk. Onderstaand kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Neem contact op!