Al jaren de partner van

Betrouwbare bruggen

Damsteegt onderhoudt uw brug

Wij bouwen voor nu en de toekomst. Onze bruggen zijn daarom duurzaam ontworpen en geproduceerd. Hiermee kunnen we primair onderhoudskosten reduceren. Om uw brug zo lang mogelijk mee te laten gaan of vanwege schade is het nodig om onderhoud uit te voeren. Bij ons kunt u terecht voor groot onderhoud zoals het vervangen van de val van een beweegbare brug of klein onderhoud zoals het vervangen van een dekplank. Heeft u meerdere bruggen die onderhoud behoeven in uw areaal? Wij werken regelmatig met onderhoudscontracten.

Bij ons kunt u onder andere terecht voor:

  • Reiniging
  • Coaten/ conserveren
  • Betonreparaties
  • Het vervangen van dekplanken
  • Het vervangen voor leuningen
  • Slijtlaag vervangen

Weet u niet zeker of uw brug onderhoud nodig heeft? Wij verzorgen ook bruginspecties, die volgens een gedegen methode vastgelegd worden. Liever sensoren in uw brug of kademuur? Dit kunnen wij ook verzorgen.

Kennismaken

Brug onderhoudsplan

Voor veel van onze bruggen hebben we een meerjaren onderhoudsplan opgesteld. In het onderhoudsplan is vastgelegd wanneer een brug geïnspecteerd moet worden en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn.

U kunt contact met ons opnemen voor zowel het onderhoud als vervangingen en reparaties.

Onze ‘’kunstwerkpaspoorten’’

Na inspectie wordt de onderhoudstoestand van het civiele kunstwerk vastgelegd. Op basis van deze gegevens wordt een advies gegeven met betrekking tot restlevensduur, vervangingswaarde en onderhoudskosten. Voor elk object wordt een zogenaamd kunstwerkpaspoort opgesteld. Deze kunstwerkpaspoorten dienen als input voor een onderhoudsplan. Een plan wat jaren mee gaat.

Reinigen kunstwerken

Periodieke reiniging is een belangrijke factor voor de levensduur van een kunstwerk. Door kunstwerken te reiniging wordt de ophoping van vuil en mos voorkomen waardoor de planken goed kunnen blijven ademen en niet gaan rotten. Naast preventieve reiniging kan het reinigen van kunstwerken ook gebruikt worden om schades beter inzichtelijk te maken.

Damsteegt heeft een eigen reinigingsploeg met eigen materiaal. Zij zijn gespecialiseerd in het reinigen van kunstwerken.

 -

Vervangen leuningen

Het vervangen van leuningen bij een brug komt regelmatig voor. Bijvoorbeeld omdat de leuningen van een ander materiaal zijn gemaakt dan het brugdek. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een staal/ betonnen of composiet brugdek met houten leuningen. Ook door vernieling kan het voorkomen dat een deel van een leuning of de gehele leuning vervangen moet worden. Damsteegt kan voor u brugleuningen produceren en vervangen van hout, staal en composiet.

Vervangen dekplanken

Brugdekplanken kunnen kapot gaan als ze niet voldoende natuurlijke ventilatie krijgen of door vandalisme. Gelukkig is een brugdek met brugdekplanken goed te onderhouden. De dekplanken kunnen namelijk afzonderlijk vervangen worden, waardoor het dek weer als nieuw is. Dit kunnen wij zowel voor houten dekplanken doen als voor kunststof dekplanken.

Conserveren/ coating

Als de conservering of coating zoals poedercoating, natlak of het schilderwerk niet meer goed is dan kunnen wij deze verwijderen en/ of herstellen. Dit is nodig om staal af te schermen van invloeden van buitenaf. Zo wordt voorkomen dat het staal aangetast wordt en blijven de sterke eigenschappen van het staal behouden.

Vervangen slijtlagen

Heeft u een of meerdere bruggen waarvan de slijtlaag versleten is? Dan kunnen wij deze voor u vervangen. We spuiten hierbij het brugdek schoon en brengen nieuwe epoxy en steenslag aan. Zo zijn uw bruggen weer klaar voor neerslag en ijzel.