Al jaren de partner van

Barneveld

Bruggen Bloemendal

Aannemersbedrijf Damsteegt heeft in opdracht van de Gemeente Barneveld drie bruggen gerealiseerd in de nieuw ontwikkelde wijk Bloemendal. Dit project omvat een verkeersbrug en twee fiets- voetgangersbruggen: de Tweelingbrug en de Slangenbrug. Alle bruggen zijn gelegen aan de Laan van Verzet.

Tweelingbrug

Zoals de naam aangeeft is de tweelingbrug een ‘tweeling’ en bestaat deze uit twee bruggen, één fiets-voetgangersbrug en één verkeersbrug welke naast elkaar liggen. Beide bruggen hebben een betonnen constructie en zijn voorzien van een Accoya houten spijlenleuning. Accoya is gekozen vanwege de duurzame eigenschappen en uitstekende bewerkbaarheid, wat zorgt voor een esthetische afwerking.

  bloemendal barneveld
  tweelingbrug barneveld
Alle afbeeldingen (6)

De prachtige dronebeelden van dit project zijn gemaakt door Jan van Uffelen.

Slangenbrug

De slangenbrug is een 44 meter lange fiets-voetgangersbrug die zowel in breedte als in de hoogte een golfbeweging maakt. Deze brug is gemaakt van composiet, dit materiaal biedt veel vormvrijheid, wat in het ontwerp van de Slangenbrug essentieel is. De Accoya spijlenleuning zorgt ervoor dat de drie bruggen toch een uniforme uitstraling hebben ondanks dat de brugconstructies gemaakt zijn van verschillende materialen.

Prefab werkwijze

De uitvoeringswijze van dit project is kenmerkend voor Aannemersbedrijf Damsteegt, er is namelijk gebruik gemaakt van geprefabriceerde brugelementen welke in onze productieloods zijn vervaardigd. Deze methode verkortte de bouwtijd aanzienlijk en beperkte de overlast voor de omgeving.

Bouwteam

De bouw van deze bruggen betrof een nauwe samenwerking in een bouwteam. Er is specifiek aandacht besteed aan het optimaliseren van materiaalgebruik, de lengte van de overspanningen, en de detaillering van de leuningen, met een focus op duurzaamheid en functionaliteit. Het ontwerp van de brug is gemaakt door IPV Delft.