Al jaren de partner van

Voor hoge belastingen

Een stalen brugdek

Staal is een materiaal wat vaak toegepast wordt in bruggen. Voor de fundering, de leuningen en de liggers bijvoorbeeld. Maar ook voor het brugdek is staal een zeer geschikt materiaal. Het is een sterk materiaal met een hoge draagkracht.

Een stalen brugdek is ideaal voor een grote overspanning waarbij een slank aanzicht gewenst is. Een stalen dek is geschikt voor alle verkeerstypes, grote en kleine bruggen. Het is slanker dan beton of composiet (bij een grote overspanning).

Constructie

Een stalen dek is vrijwel altijd een orthotroop dek. De stalen dekplaat wordt verstevigd door middel van een trog, strip of Hollandprofiel afhankelijk van de eisen. Deze elementen zorgen ervoor dat de belasting  beter verdeeld worden.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt is uw expert

Van ontwerp tot realisatie en onderhoud

Damsteegt heeft al vele projecten gerealiseerd waarbij stalen brugdekken werden toegepast. Om deze reden kunnen we u verzekeren dat wij een specialist zijn.

Onze engineersafdeling helpt u graag bij het ontwerp en de realisatie van de brug en het brugdek. Als de brug staat nemen we ook graag het onderhoud op ons. Zo wordt de levensduur verlengt en bent u verzekerd van een veilige brug.

Eigen materialen

Wij zijn uw partij voor de realisatie van een stalen brugdek. Daarnaast kunnen wij bij onze bruggen ook diverse materialen combineren. Damsteegt is namelijk compleet materiaal onafhankelijk door eigen productie van staal, hout, composiet en beton.

We horen graag wat we voor u kunnen betekenen. Hoe eerder we bij het proces betrokken worden hoe beter we tot ons recht komen.