Al jaren de partner van

Voor hoge belastingen

Een stalen brugdek

Staal is een materiaal wat vaak toegepast wordt in bruggen. Voor de fundering, de leuningen en de liggers bijvoorbeeld. Maar ook voor het brugdek is staal een zeer geschikt materiaal. Het is een sterk materiaal met een hoge draagkracht.

Een stalen brugdek is ideaal voor een grote overspanning waarbij een slank aanzicht gewenst is. Een stalen dek is geschikt voor alle verkeerstypes, grote en kleine bruggen. Het is slanker dan beton of composiet (bij een grote overspanning).

Constructie

Een stalen dek is vrijwel altijd een orthotroop dek. De stalen dekplaat wordt verstevigd door middel van een trog, strip of Hollandprofiel afhankelijk van de eisen. Deze elementen zorgen ervoor dat de belasting  beter verdeeld worden.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt is uw expert

Van ontwerp tot realisatie en onderhoud

Damsteegt heeft al vele projecten gerealiseerd waarbij stalen brugdekken werden toegepast. Om deze reden kunnen we u verzekeren dat wij een specialist zijn.

Onze engineersafdeling helpt u graag bij het ontwerp en de realisatie van de brug en het brugdek. Als de brug staat nemen we ook graag het onderhoud op ons. Zo wordt de levensduur verlengt en bent u verzekerd van een veilige brug.

Eigen materialen

Wij zijn uw partij voor de realisatie van een stalen brugdek. Daarnaast kunnen wij bij onze bruggen ook diverse materialen combineren. Damsteegt is namelijk compleet materiaal onafhankelijk door eigen productie van staal, hout, composiet en beton.

We horen graag wat we voor u kunnen betekenen. Hoe eerder we bij het proces betrokken worden hoe beter we tot ons recht komen.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?


Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. 
In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.