Al jaren de partner van

Natuurlijk materiaal

Een houten brugdek

Hout is een materiaal wat veelzijdig kan worden ingezet bij de realisatie van een brug. Dit kan voor allerlei delen van de brug worden gebruikt. Zo ook voor het brugdek. De mate waarin hout kan worden toegepast voor de brug hangt af van welk soort en type brug het is. Oftewel de omgeving en de gebruikers. Een houten brug leent zich goed voor voetgangers en fietsers, maar moet voor auto’s en vrachtverkeer wel worden verstevigd.

Hout geeft een brug een natuurlijk effect. Combineer je het met een ander materiaal, zoals bijvoorbeeld staal, dan ontstaat er een modern design. Samen komen we uiteindelijk tot een ontwerp dat passend is voor de omgeving, materialen spelen hierin dus een belangrijke rol.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt zorgt voor materiaal

De juiste materiaalkeuze

Om de brug het juiste effect te geven, en ook te zorgen dat het juist berekende gewicht kan worden gedragen, dienen er goede materiaalkeuzes gemaakt te worden. Damsteegt heeft veel ervaring met het toepassen van hout bij bruggen. We weten waar we op moeten letten en op welke manier we de brug het best kunnen vormgeven.

Damsteegt helpt u verder

Voor het realiseren van een houten brug, of een combinatie met andere materialen, bent u bij Damsteegt aan het juiste adres. Advies over het brugtype, ontwerp en de realisatie. Wij nemen het allemaal uit handen. Met onze kennis en ruime ervaring realiseren we een passende en functionele brug.

Eigen producie van materiaal

In onze moderne productiehallen voeren we hout aan, bewerken we het en passen we het toe in een brug. Wij zijn dus onafhankelijk in ons materiaalgebruik. Dit zorgt er onder andere voor dat een brug zo functioneel mogelijk wordt gemaakt en de realisatietijd kort is.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?


Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. 
In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.