Al jaren de partner van

Composiet als materiaal voor het brugdek

De toepassingen van composiet

Onder composiet verstaan wij glasvezel versterkt kunststof. Dit is een vrij nieuw materiaal in onze sector. Het heeft veel voordelen in het gebruik en de duurzaamheid speelt een belangrijke rol.

Daarnaast is het licht van gewicht, wat er dus ook voor zorgt dat de fundering van de brug minder zwaar hoeft te zijn. Verder heeft composiet minder onderhoud nodig ten opzichte van sommige andere materialen.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Eigen materialen

Advies over materiaalkeuzes

Bij Damsteegt hebben we ervaring met het realiseren van bruggen uit composiet. We adviseren u daarom graag over de juiste materiaalkeuze en over het ontwerp van de brug. Misschien is een combinatie van meerdere materialen beter, ook dan weten wij wat ons te doen staat.

Damsteegt helpt u verder

Voor het realiseren van een composiet brugdek of een combinatie met andere materialen kunt u bij Damsteegt terecht. Advies over de keuze van het brugtype, het ontwerp, de realisatie en eventueel onderhoud. Damsteegt neemt het gehele proces op zich. Met onze kennis en ruime ervaring realiseren we bruggen passend in de omgeving.

 Prefab brug - Bruggen-project

Eigen productiehallen

Composiet kunnen wij zelf toepassen en bewerken in onze productiehallen. We hebben productiehallen voor onder andere composiet, maar daarnaast ook voor bijvoorbeeld hout en staal. Zo weet u precies waar de materialen vandaan komen en kunnen wij zorg dragen voor de kwaliteit en de juiste toepassing.

Doordat wij onafhankelijk zijn in ons materiaalgebruik kunnen we snel aan de slag met onze projecten. Zo hebben wij voor u het doorheeft het brugdek uit composiet gerealiseerd.

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?


Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. 
In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.