Damsteegt waterwerken -

Composiet brugdek

Al jaren de partner van

Composiet als materiaal voor het brugdek

De toepassingen van composiet

Onder composiet verstaan wij glasvezel versterkt kunststof. Dit is een vrij nieuw materiaal in onze sector. Het heeft veel voordelen in het gebruik en de duurzaamheid speelt een belangrijke rol.

Daarnaast is het licht van gewicht, wat er dus ook voor zorgt dat de fundering van de brug minder zwaar hoeft te zijn. Verder heeft composiet minder onderhoud nodig ten opzichte van sommige andere materialen.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Eigen materialen

Advies over materiaalkeuzes

Bij Damsteegt hebben we ervaring met het realiseren van bruggen uit composiet. We adviseren u daarom graag over de juiste materiaalkeuze en over het ontwerp van de brug. Misschien is een combinatie van meerdere materialen beter, ook dan weten wij wat ons te doen staat.

Damsteegt helpt u verder

Voor het realiseren van een composiet brugdek of een combinatie met andere materialen kunt u bij Damsteegt terecht. Advies over de keuze van het brugtype, het ontwerp, de realisatie en eventueel onderhoud. Damsteegt neemt het gehele proces op zich. Met onze kennis en ruime ervaring realiseren we bruggen passend in de omgeving.

 Prefab brug - Bruggen-project

Eigen productiehallen

Composiet kunnen wij zelf toepassen en bewerken in onze productiehallen. We hebben productiehallen voor onder andere composiet, maar daarnaast ook voor bijvoorbeeld hout en staal. Zo weet u precies waar de materialen vandaan komen en kunnen wij zorg dragen voor de kwaliteit en de juiste toepassing.

Doordat wij onafhankelijk zijn in ons materiaalgebruik kunnen we snel aan de slag met onze projecten. Zo hebben wij voor u het doorheeft het brugdek uit composiet gerealiseerd.