Al jaren de partner van

Voor elke brug een passend wegdek

De keuze voor een brugdek

Het brugdek is een belangrijk onderdeel van de brug. Daarom is het goed hier extra aandacht aan te besteden. Het bepaalt, voornamelijk samen met de leuningen, de uitstraling van een brug. Daarnaast is het ook het draagvlak voor het verkeer dat over het brugdek heen gaat.

Wij kunnen brugdekken maken van hout, composiet, staal en beton. De materiaalkeuze hangt af van wat de brug moet uitstralen, wat voor verkeer er over de brug heen gaat en natuurlijk van uw wensen als opdrachtgever. Wij adviseren u graag en denken met u mee over de beste samenstelling. Uiteraard kunnen meerdere materialen worden gecombineerd.

Wij passen als laatste altijd nog een slijtlaag toe op het brugdek. Het type slijtlaag is afhankelijk van de brug en de gebruikte materialen. Het brugdek gaat zo nog langer mee! Ook hebben we voor houten brugdekken de gripstrip bedacht.

De verbinders van morgen

Recente Damsteegt projecten

Lijst
Kaart
Filter
Alles wissen
Categorie
Functie bruggen
Type bruggen
Type damwand
Type steigers & vlonders
Materiaal
Brugdek
Leuning

Damsteegt overbrugt

Het meest passende brugdek

Naast de uitstraling van het brugdek is het ook belangrijk aandacht te besteden aan de technische aspecten. Iedere brug vraagt om een andere toepassing, een brug over een grote rivier is een ander verhaal dan een brug in het park van een dorp.

Een brug over een rivier heeft vaak een doorgang nodig voor schepen, hiervoor dient er dus een beweegbaar wegdek te komen. Voor een kleine brug geldt dit in mindere mate, afhankelijk van de locatie. Damsteegt adviseert u over de beste oplossingen voor het wegdek van de brug. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kloppen zowel de uitstraling als alle technische aspecten.

Damsteegt helpt u verder

Voor de gehele realisatie van een brug kunt u bij Damsteegt terecht. De materialen, een goed advies, een passend ontwerp en uiteindelijk de realisatie van de brug. Bij ons bent u aan het juiste adres. Onze kennis en ruime ervaring passen we ook graag toe bij het project dat we voor u kunnen uitvoeren.

Onafhankelijk in materiaal

Voor het materiaal dragen we bij Damsteegt zelf zorg. In onze moderne productiehallen worden dagelijks de beste materialen aangevoerd, bewerkt en toegepast. Zo zijn we bij alle projecten die wij uitvoeren onafhankelijk in ons materiaalgebruik. Wij garanderen u de beste materialen met de juiste toepassing. U kunt het gehele project van fundering tot brugdek aan ons overlaten!

De verbinders van morgen

Veelgestelde vragen

Wat doet Damsteegt om bruggen veilig en betrouwbaar te houden?


Uiteraard bouwen we met het oog op de toekomst. Veilig en duurzaam. Daarnaast stellen wij een beheer- en onderhoudsplan op om een maximale levensduur te kunnen borgen. Hierin is vastgelegd wanneer we een brug moeten inspecteren en wanneer onderdelen van een brug aan vervanging toe zijn. Ons beheer- en onderhoudsteam is dagelijks op pad om hier uitvoering aan te geven.

Hoelang is de uitvoeringsduur van een brug?

Uiteraard hangt dit af van de omvang, materialisatie en locatie van de brug. 
In onze productiehallen in Meerkerk, wordt de brug in zijn geheel of in verschillende componenten geprefabriceerd. Wij doen dit in staal, beton, composiet en hout of een combinatie van materialen. Daardoor kunnen wij de uitvoeringsduur en hinder op locatie minimaliseren.