Al jaren de partner van

Roosendaal

Stalen Rolbrug

In Roosendaal wordt een nieuwe wijk gerealiseerd aan kanaal de Vliet. Het stuk grond was eerst een industrieterrein en maakt nu plaats voor de nieuwbouwwijk Stadsoevers. Onderdeel van de herinrichting van het gebied is de realisatie van een beweegbare brug. De nieuwe brug verbindt de Oostelijke en Westelijke haven en zorgt ervoor dat het station bereikbaar is vanuit Stadsoevers.

Aannemersbedrijf Damsteegt realiseert in onderaanneming van Ploegvaart de nieuwe beweegbare brug. Er is gekozen voor een beweegbare brug omdat er grote schepen over de Vliet moeten kunnen varen. Kleinere schepen kunnen doorvaren zonder de brug te openen. Het type beweegbare brug is een rolbrug.

Een rolbrug werkt als volgt; de brug heeft wielen en staat op een rails. De rails ligt op de kade. Als de brug open moet dan rolt de brug over de rails de kade op waardoor het water vrij is voor grotere schepen.

De gehele brug is gemaakt van staal uitgevoerd in een felgele kleur. Op het brugdek zit een triflex slijtlaag, om gladheid te voorkomen.

  Gele rolbrug Roosendaal
  Gele rolbrug Roosendaal
  Detail rolbrug Roosendaal
Alle afbeeldingen (6)