Al jaren de partner van

Hekendorp

Wilhelmina van Pruisenbrug Hekendorp

Letterlijk en figuurlijk een stevig staaltje vakwerk waar we trots op zijn! De Wilhelmina van Pruisenbrug is een elektromechanisch aangedreven ophaalbrug. Aannemersbedrijf Damsteegt heeft de engineering van het civiele, werktuigbouwkundige en elektrotechnische ontwerp uitgevoerd.

Lees meer
Alle afbeeldingen (4)

Werking brug

Beroepsscheepvaart kan door middel van inbellen op een geprogrammeerd modem het bewegingswerk activeren. Voor de pleziervaart is een drukknop aangebracht. Voorafgaand aan het openen van de beweegbare brug wordt met meerdere radars gecontroleerd of de brug vrij is van personen en objecten. Wanneer er iets wordt gedetecteerd, gaat de brug niet open en wordt het openingsproces afgebroken. Bij het sluiten van de brug wordt met infrarood detectoren gecontroleerd of de doorvaart vrij is van vaartuigen. Op alle fronten voldoet deze brug aan de Machinerichtlijn en is zodoende met CE-markering opgeleverd.

Deze ophaalbrug is grotendeels prefab geproduceerd, vervolgens in delen naar de werklocatie vervoerd en daar gemonteerd. Hierdoor is de uitvoeringsduur en de overlast tot een minimum beperkt gebleven.

Kennismaken