Al jaren de partner van

Breukelen

Vechtbrug Breukelen

In opdracht van de gemeente Stichtse Vecht is Damsteegt bezig met de vervanging van de Vechtbrug in Breukelen. De Vechtbrug is een belangrijke verbinding over de Vecht voor fietsers, voetgangers en motorvoertuigen.

Ontwerp

Het ontwerp van de nieuwe Vechtbrug is een replica van de oude Vechtbrug, dit is een dubbele ophaalbrug. Deze beweegbare brug wordt gemaakt van staal. De landhoofden worden afgewerkt met metselwerk en natuursteen.

  Vechtbrug Breukelen bovenaanzicht
  Vechtbrug Breukelen werkzaamheden
  Vechtbrug Breukelen werkzaamheden
Alle afbeeldingen (11)

Projectfases

De vervanging van de Vechtbrug wordt in meerdere fases uitgevoerd. In de eerste fase wordt een omleiding gerealiseerd voor voetgangers, fietsers en ambulance. Onderdeel van de omleiding is een pontonbrug. Wanneer de omleiding gereed is kan de oude Vechtbrug afgebroken worden. De oude onderdelen worden per boot afgevoerd. Vervolgens wordt een nieuw stuk damwand aangebracht en kan er een begin gemaakt worden met de fundering van de nieuwe brug. Wanneer de fundering is aangebracht kan de nieuwe onderbouw en bovenbouw gerealiseerd worden. Tot slot wordt het besturingssysteem aangebracht. Ondertussen moet ook een nieuwe brugwachterswoning gerealiseerd worden.

Bouwteam

De voorbereiding van de vervanging van de Vechtbrug is uitgevoerd in Bouwteam. De gemeente Stichtse Vecht heeft voor een bouwteam gekozen om optimaal gebruik te kunnen maken van de kennis die aanwezig is in de markt. Damsteegt heeft na de voorbereidende fase in bouwteam gunning gekregen voor de uitvoering.

 

Foto’s tijdens uitvoering: Gerhard Hof